Nou mèrit de Cristina García en un estatal de basquet

L'escolta i santcugatenca de 14 anys es va proclamar subcampiona d'Espanya de bàsquet amb l'Snatt's Femení Sant Adrià després de perdre la final vers l'Unicaja de Màlaga

Cristina García de Sivatte s'ha proclamat subcampiona d'Espanya de bàsquet en la categoria infantil amb el Snatt's Femení Sant Adrià. L'equip català va jugar dissabte 16 de juny la final vers l'Unicaja de Màlaga i va caure derrotat per un ajustat 60 a 65.

La santcugatenca va sortir com a titular i va disputar més de 30 minuts de partit. L'escolta va anotar 13 punts, sent la segona màxima anotadora de l'equip, però no va ser suficient per a parar a les malaguenyes.

L'equip adrianenc va començar amb molta intensitat el partit, aconseguint un parcial inicial de 8 a 2. No obstant això, en finalitzar el primer quart, el marcador era de 13 a 13. En el segon quart, el Snatt's Sant Adrià va tenir una baixada d'intensitat, cosa que van saber aprofitar les malaguenyes. En el descans, el resultat era de 24 a 35, gràcies als 17 punts aconseguits per la pivot de l'Unicaja, Nene Awa Ndiaye.

En la reapresa, la diferència es va mantenir, arribant al final del tercer període 36 a 45. Quan semblava que ja estava tot decidit, l'equip català va pujar la pressió i un triple de la santcugatenca, quan faltaven 6 minuts, empatava el partit. No obstant això, en els darrers minuts, les malaguenyes van estar més encertades i es van emportar el partit.

Trajectòria fins a la final

L'Snatt's Sant Adrià va jugar amb solvència durant tot el campionat, disputat a Pontevedra entre el 10 i 16 de juny. Tot i això, en la fase de grups perdia el primer partit vers a les campiones, l'Unicaja, per 70 a 61. A partir d'allà, començava l'encert anotador, passant per sobre dels altres equips del grup B: 54 a 78 contra el Celta Zokra (Vigo) i 61 a 34 vers l'Ordizia K.E. (Guipúscoa).

En els vuitens de final, l'equip guanyava 100-61 vers el Luther King (Tenerife) i en els quarts, es desempallegava del Movistar Estudiantes (Madrid) per un ajustat 57 a 54. Finalment, es classificava per les finals després de vèncer al Picken Benimaclet (València) per un marcador de 55 a 63.

Aquest subcampionat d'Espanya se suma a l'excel·lent palmarès de la santcugatenca aquest any: un subcampionat de Catalunya, la primera posició en la MiniCopa (torneig paral·lel a la Copa de la Reina sènior) i el triomf amb la selecció catalana en el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques.