L'Olimpyc Floresta tomba el Parets FS i obté la primera victòria de l'any

Els florestans han dominat tot el partit després d'obrir el marcador al primer minut de joc

L'Olimpyc Floresta ja té la primera de la temporada després de tombar el Parets FS per un ajustat 2-1. En el partit disputat en la tarda del dissabte 8 d'octubre al Pavelló Municipal de La Floresta, els santcugatencs s'han mostrat molt sòlids en defensa i al contrari que la setmana passada, han pogut aguantar sense problemes davant l'atac de cinc de l'equip rival.

En un tancar i obrir d'ulls el partit s'ha posat de cara per l'equip local amb un gol de Pau Ruiz al minut de joc. Una jugada ràpida culminada a la perfecció per Ruiz amb una potent volea des del marge dret de l'àrea. El Parets FS ha respost amb dues accions pràcticament consecutives poc després que ha pogut aturar amb solvència Víctor Iñareta, avui porter titular. Però qui ha estat més a prop de marcar de nou ha estat de nou l'Olimpyc Floresta mitjançant Marc Cerqueira que, com un pivot de primer nivell, primer ha aguantat la pilota d'esquena, ha tocat de cara i després d'una magnífica paret s'ha desfet de dos rivals per estavellar la pilota al travesser.

Passat l'equador de la primera part una passada llarga del porter Víctor Iñareta cap a Pau Ruiz ha suposat una nova ocasió per a l'equip local d'ampliar el marcador, però aquest cop la volea a la mitja volta no ha trobat porteria. Els visitants també han anat buscant les seves aproximacions al llarg de la primera part i a poc més de set minuts pel descans Iñareta ha salvat als santcugatencs de l’empat amb una aturada antològica quan tot semblava indicar que el Parets FS anotaria l’empat.

El Parets FS s'ha mostrat valent traient el porter-jugador a les acaballes de la primera part i això ha disparat la possibilitat de perill de l'equip florestà que ha tingut un parell d'accions on podia haver ampliat l'avantatge amb el qual s'ha arribat al descans. Al marge del resultat, els nervis també han començat a notar-se dins les files visitants tot i la gran quantitat de minuts que encara restaven. Les diferents protestes i picabaralla a partir d'una falta no assenyalada han acabat amb dos tècnics amonestats i un jugador de la banqueta expulsat.

La 'defensa de 5' la clau

La segona part ha començat amb un canvi important i és que Òscar Cruz ha substituït Víctor Iñareta a la porteria. Ha estat l'Olimpyc Floresta mitjançant Miquel Verdaguer qui ha colpejat primer, però la seva rematada dins l'àrea després d'una bona centrada enrere ha marxat desviada per ben poc a l'esquerra de la porteria.

Al contrari que l'anterior jornada, l'equip florestà ha estat molt més sòlid darrere, però també ha tingut més dificultats per culminar jugades davant. I si no amplies la diferència, el perill de rebre l'empat sempre hi és present. A 13 minuts per al final del matx una acció de córner ha suposat la igualada, però en una jugada de veritable talent, Marc Cerqueira ha aconseguit tornar l'avantatge a l'Olimpyc Floresta tot just un minut després. Maniobra genial per deixar tombat l'últim defensor i rematada potent al pal curt per posar el 2-1. Venia avisant des de la primera meitat.

Amb aquest resultat i a deu minuts per a la conclusió ha tornat el porter-jugador de l'equip visitant. Aquell que tant de mal va fer la setmana passada a l'equip santcugatenc i que avui tan bé ha pogut aturar. Ha estat a poc més de quatre minuts pel final que ha arribat l'ocasió més clara pels visitants. Una de les poques amb superioritat. Un embolic defensiu dels santcugatencs ha acabat amb una rematada creuada i suau que ha superat a Cruz, però la defensa de Xavier Monrabal ha estat brillant evitant l'empat sobre la mateixa línia de gol.

Finalment, i amb solvència, dues bones accions d'Òscar Cruz han evitat l'empat i li han donat a l'Olimpyc Floresta la primera victòria de la temporada.

Joan Pinilla ha destacat el canvi en defensa de l'equip d'una setmana per l'altre: "Aquest any estem jugant bé amb pilota, però estàvem sent febles en defensa i avui era important no encaixar tants gols. Hem marcat al primer minut i a partir d'aquí hem estat còmodes en defensa així que molt contents. L'altre dia vam estar molt malament en defensa de cinc i després de practicar-la els dos dies aquesta setmana, hem concedit poques ocasions".

Dos partits i quatre punts per l'Olimpyc Floresta que a la propera jornada visitarà la pista del Vacarisses C.E. el dissabte 15 d'octubre a les 18:15 hores, equip que encara no ha puntuat.