Omar Oughzif i Nora Falaki guanyen la Sant Silvestre

La participació total ha estat de 2.024 atletes. Oughzif i Falaki han guanyat la Sant Silvestre per primera vegada

Omar Oughzif, després de guanyar la cursa. FOTO: Pere Fernández Omar Oughzif, després de guanyar la cursa. FOTO: Pere Fernández
Omar Oughzif i Nora Falaki s'han proclamat aquest dimarts 31 de desembre al vespre campions de la 15a Sant Silvestre Barcelonesa, la quarta edició que es disputa a la ciutat de Sant Cugat. El primer, Omar Oughzif, de la Joventut Atlètica Sabadell, ha fet un temps de 29 minuts i 56 segons. Falaki ha fet un temps de 36 minuts i 4 segons. Cap dels dos eren favorits a guanyar la cursa.

Omar Oughzif ha guanyat amb molta autoritat, corrent en solitari des del quilòmetre tres. "Ha estat una cursa còmode per mi. És una bona manera d'acabar l'any", ha assenyalat aquest atleta d'origen magrebí. Nora Falaki, que només fa quatre dies va guanyar la Sant Silvestre de Terrassa, ha repetit victòria a Sant Cugat fent la seva millor marca. Falaki ha assegurat que estar "molt contenta per haver guanyat la cursa", tot i que ha indicat que "és força dura per les pujades".

La participació total ha estat de 2.024 corredors, una xifra inferior a la de l'any passat, que va ser de 2.576 atletes. Segons Joan Montserrat, membre del comité organitzador, la cursa s'ha desenvolupat sense incidències: "A nivell organitzatiu tot ha anat perfecte. És una cursa que ha d'anar a més". Pel que fa als dos guanyadors ha assenyalat que "és tota una sorpresa".

Altres protagonistes
Un dels protagonistes destacats ha estat Abdel Ait Khamouch, fins fa poc temps resident a Sant Cugat. El subcampió del món paralímpic de marató ha quedat quart. Luís Orta i Adrià Garcia han quedat segon i tercer. Pel que fa a la competició femenina Fatima La Ouja, una de les grans favorites, ha finalitzat segona, per davant de Hiruni Wijayaratne, tercera. 

Per quart any consecutiu, Sant Cugat ha acollit la 15a Sant Silvestre Barcelonesa-Sant Cugat Gran Premi Ibercaja, que coorganitzen, un any més, el Club Atlètic Barcelonès i l'Ajuntament de Sant Cugat. És la vuitena i última prova puntuable pel Circuit l'Aliança.

Premis als 25 primers
L'organització ha lliurat els premis als tres primers classificats, mentre que la resta de premis –del 4t al 25è de la general (masculí i femení)–, als millors de cada categoria, per equips, i al primer atleta local home/dona es lliuraran el dijous 10 de gener, a l’Ajuntament de Sant Cugat. També, com en altres anys, s'endurà un premi el millor atleta disfressat de la cursa. 

Tots els resultats els pots consultar a Championchip.cat

 
Comentaris

Destaquem