Omar Oughzif i Ouafaa Hamani, guanyadors de la Sant Silvestre

L'atleta marroquí guanya per segon any consecutiu la cursa, mentre que per a Hamani és el primer cop. Hi han participat 2.007 atletes

Omar Ougzhif ha repetit victòria, aquest dimecres, 31 de desembre, a la 16a Sant Silvestre Barcelonesa Gran Premi Ibercaja, la 5a que es fa a Sant Cugat. Ho ha fet amb un temps de 29 minuts i 39 segons, millorant la marca que va aconseguir l'any passat i superant el rècord de la cursa. Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora ha estat Ouafaa Hamani, amb un temps de 36 minuts i 42 segons. Hamani ha aconseguit, amb aquest temps, la seva millor marca personal.

Ouzghif guanya amb solvència
L'atleta marroquí, qui ja va guanyar en l'última edició, ha aconseguit la victòria en una cursa que ha dominat des del quilòmetre 3. Oughzif competeix per a l'Agrupació Atlètica Catalunya, té 29 anys i resideix a Casetas, Saragossa. Aquest any ha quedat 3r de la Mitja Marató de Granollers i campió de Catalunya de Mitja Marató de 5.000 i 10.000 metres. "M'he trobat molt fort i des del quilòmetre 3,3 he corregut sol. Estic content perquè és la meva millor marca en 10.000". Ougzhif també ha destacat que "hi ha hagut molta més gent animant".

Els altres dos atletes que han pujat al podi han estat Mohamed Benhmbarka (30 minuts i 14 segons) i Otmane Btaimi (31 minuts i 35 segons). Jaume Leiva, guanyador l'any 2011, ha finalitzat cinquè.

Hamani, la tercera és la bona
Ouafaa Hamani, dona del també marroquí Mohamed Benhmbarka, havia quedat tercera el 2012 i quarta el 2013. En aquesta ocasió ha aconseguit finalitzar primera per davant de Montse Carazo (37 minuts i 50 segons) i Txell Calduch (38 minuts i 27 segons). La santcugatenca Laura Bel Franquesa, qui va ser campiona de la Mitja Marató de Sant Cugat aquest any, ha finalitzat cinquena. Hamani ha assegurat que es trobava "molta forta físicament", tot i que ha reconegut que "és un circuit dur, amb moltes pujades, i ha fet molt de fred".

Hamani competeix per a l'Agrupació Atlètica Catalunya, té 34 anys, viu a Sant Celoni, i ha estat dues vegades campiona de la cursa de El Corte Inglés, i 2a al campionat de Catalunya de Mitja Marató (2013).


Instants abans de la sortida. FOTO: Lali Puig

Participació: 2.007 atletes
A la prova han participat 2.007 atletes, una xifra molt similar a la de l'any passat, quan hi van participar 2.024 atletes. S'hi havien inscrit més de 2.600 atletes. El Club Atlètic Barcelonès, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, és l'entitat que organitza aquesta prova atlètica de 10 quilòmetres, que també és una prova puntuable pel Circuit l'Aliança.

Èxit organitzatiu i participatiu
Domingo López, organitzador de la Sant Silvestre Barcelona-Sant Cugat, ha fet un balanç molt positiu, tant pel que fa a l'organització com a la participació. També ha recordat que, tot i que l'any 2015 acaba el conveni amb l'Ajuntament de Sant Cugat per a la celebració de la Sant Silvestre, "estaríem encantats de renovar-lo i repetir a Sant Cugat".

El circuit no ha canviat
El circuit, el mateix dels últims tres anys, i homologat per la Federació Catalana d'Atletisme, era el següent: Pla del Vinyet, Av. de les Corts Catalanes, carrer de Pau Casals, Rambla del Celler, Av. de Cerdanyola, carrer de la Creu, carrer de la Torre, plaça d'Octavià, carrer Santiago Rusiñol, A. Rius i Taulet, carrrer Lluís Companys, camí de Can Gantxet, camí de Rovira i Virgili, carrer de Jaume I, Can d'Olabarria, Safareigs, carrer Villà, Passeig de Can Mora, Rambla de Rivera, Rambla de Ribatallada, carrer Francesc Moragas i Rambla del Celler.

Cal destacar la important presència de públic als carrers de Sant Cugat, molt més nombrós que en altres edicions passades.

Més premis que mai
Si fins ara l'organització lliurava 25 premis als primers classificats i classificades de la cursa, enguany ho farà en 40. Segons l'organització, en aquesta cinquena edició es donaran uns 150 obsequis.

Els tres primers i primeres de la classificació general absoluta han rebut un trofeu i diferents obsequis després de la cursa, i la resta ho faran en un acte que se celebrarà el divendres 9 de gener, a les 19 hores, com cada any, a l'Ajuntament de Sant Cugat. També rebran un premi el primer classificat i primera classificada de cada categoria; per equips; el primer/a local, i la millor disfressa (individual i col·lectiva).

Contra el càncer
L'organització col·labora en aquesta edició amb la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC), la qual ha instal·lat una carpa en la Fira del Corredor, al Pavelló 3, perquè tothom que ho volgués pogués fer un donatiu de 2 euros. L'eslògan d'aquesta campanya solidària és 'Nassos contra el càncer'.

 
Comentaris

Destaquem