Or i bronze per Quiles i Beceiro en el Campionat de Catalunya de tir amb arc

Raül Quiles assoleix d'aquesta manera el 2n campionat català de manera consecutiva, mentre que el jove Mateo Beceiro tanca el podi en el seu debut en el Campionat de Catalunya

Els membres del Club Arquers Sant Cugat Raül Quiles i Mateo Beceiro s'adjudiquen l'or i bronze respectivament en la 70a edició del Campionat de Catalunya d'aire lliure de tir amb arc. Disputat a Lleida, el darrer dissabte 18 de maig, Raül Quiles va copar la part més alta de la classificació en la categoria sènior, mentre que Mateo Beceiro va tancar el podi en la categoria junior.

Durant el campionat, ambdós arquers van competir en la disciplina d'arc recorbat, l'arc que s'utilitza per a disputar els Jocs Olímpics, i van haver de realitzar tots els seus llançaments a una distància de 70 metres de la diana. A més, en aquests campionats, primer es realitza una fase prèvia en la qual cada arquer dispara un total de 72 fletxes per a establir una classificació, que posteriorment determinarà les eliminatòries. Amb això, Raül Quiles finalitzava en aquesta primera fase líder de la competició, mentre que Mateo Beceira acabava 2n de la seva categoria.

A partir de les eliminatòries, els arquers disposen de 3 fletxes per ronda per a acumular més punts que el seu rival i així sumar 2 punts en el marcador. En cas d'empat, cada arquer acumula un punt al seu compte. L'enfrontament acaba quan un dels dos arquers arriba primer als 6 punts. 

En les rondes eliminatòries, però, el jove Mateo Beceira no va poder assolir la final, després de caure derrotat en les semifinals per un resultat de 6 a 0. No obstant això, va saber refer-se i s'adjudicava el bronze en el partit pel 3r lloc amb una victòria per 6 a 4. "Estic molt content d'haver assolit el podi en la meva primera competició", afirma Mateo Beceiro.

D'altra banda, l'experimentat arquer Raül Quiles firma el 4t Campionat de Catalunya d'aire lliure de tir amb arc en el seu palmarès, el 2n de manera consecutiva, després de vèncer la final 6 a 4 davant l'asturià Joaquín Alonso. "Va ser una final que em va costar molt, ja que el meu rival s'havia avançat en el marcador 0 a 4. A més, aquest any no tenia gaires esperances de sortir victoriós, així que no m'ho esperava", afirma el membre del Club Arquers Sant Cugat. A part, el santcugatenc va rebre durant el campionat la medalla de plata pel subcampionat de Catalunya a la LLiga 2018-2019 de tir amb arc.

Amb tot, el pròxim repte de l'arquer santcugatenc serà participar en el XVI Campionat de Catalunya de tir amb arc Round 900, disputat a Montjuïc al setembre. La diferència d'aquesta modalitat és la quantitat de fletxes, ja que es disparen un total de 90, a més que les distàncies de llançament a la diana van variant segons la ronda en la que es troba l'arquer.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem