Ot Pi: "Volem fer a Sant Cugat l'escola de referència mundial de bicitrial"

Al Parc de Bicitrial de Sant Cugat es posarà en marxa una escola internacional de bicitrial, a principis del 2015

Els 8 millors pilots del món de bike trial han ofert un entrenament obert al públic aquest divendres, 26 de setembre, al Parc de Bicitrial de Sant Cugat, en l'última sessió de treball abans de competir l’endemà -dissabte-, a la plaça dels Àngels, a Barcelona (a l'aire lliure), en la Copa del Món (prova única) d’aquesta modalitat esportiva.

Els 8 millors pilots del món
Els participants, que també han visitat el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, són: Vaclav Kolar (República Txeca), David Herka (República Txeca), Ansis Dermaks (Letònia), Javier Alonso (Espanya), Ben Savage (Regne Unit), Rafa Tibau (Catalunya), Dani Comas (Catalunya) i Armand Molla (Catalunya). La selecció catalana de bicitrial està reconeguda internacionalment.


Pilots i autoritats, en l'acte. FOTO: À. L. P.

Comiat a Dani Comas

Els riders Dani Comas i César Cañas van ser els responsables del disseny del Parc de Bicitrial de Sant Cugat, que es va inaugurar el 29 juny del 2013. Dani Comas, que ha estat 10 vegades campió del món de l'especialitat, ha decidit posar punt i final a la seva carrera esportiva.

La Copa del Món de Bicitrial està organitzada per la Unió Internacional de BikeTrial (BIU), que en aquest cas ha delegat l'organització al Club Ot Pi de BikeTrial, amb seu a Sant Feliu de Llobregat, i a la Unió Ciclista Sant Cugat. Aquest entrenament obert al públic també l'han organitzat el Club Ot Pi de BikeTrial i la Unió Ciclista Sant Cugat.

L'acte, que ha comptat amb un centenar de persones, ha estat presidit, entre d'altres, pel japonès Hiroshi Hirano, president de la Federació Internacional de BikeTrial; Xavier Tizón, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Joan Fontserè, director del Centre d'At Rendiment (CAR) de Sant Cugat; Ot Pi, president del Club Ot Pi de BikeTrial, i Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat.

El bicitrial és una modalitat de ciclisme practicada en un circuit d'obstacles naturals o artificials, consistent a recórrer els diferents trams en un temps màxim determinat sense posar els peus a terra.

Centre de formació internacional de bicitrial
Com ja ha avançat aquesta setmana aquest mitjà de comunicació, el Parc de Bicitrial de Sant Cugat gaudirà de la nova escola de bicitrial de Sant Cugat, que entrarà en funcionament a principis del 2015.

Ot Pi: "Volem fer d'aquest centre de formació internacional l'escola de referència mundial de bicitrial"
Durant l'acte, Ot Pi ha explicat el projecte. El fins a 12 vegades campió del món de l'especialitat ha assegurat que "Sant Cugat ha confiat en aquest esport minoritari i 100% català. Avui -per divendres- donem el tret de sortida per fer d'aquest centre de formació internacional l'escola de referència mundial de bicitrial, on també hi volem fer campionats d'alt nivell".


Rafa Robledo i Ot Pi, en la presentació. FOTO: Lali Puig

El regidor d’Esports, Xavier Tizón, ha felicitat l’entitat per desenvolupar aquest projecte i ha desitjat que “es consolidi, perquè Sant Cugat és una ciutat multiesportiva on tots els esports hi tenen cabuda”.

 
Comentaris

Destaquem