Un pavelló de rítmica i la piscina de Mira-sol, principals objectius en instal·lacions

Serà el vuitè pavelló municipal de Sant Cugat i es construirà la primera fase de la zona esportiva de Mira-sol, aquest mandat

Sant Cugat tindrà un 8è pavelló municipal, que l'Ajuntament construirà en aquest mandat (26 de maig del 2019 al 26 de maig del 2023). Serà un pavelló destinat als dos clubs de gimnàstica rítmica de la ciutat, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat i la secció de gimnàstica rítmica del Club Muntanyenc Sant Cugat. L'Ajuntament estudia, a hores d'ara, la viabilitat d'aixecar aquest equipament municipal, amb qualificació per a equipaments esportius, en uns terrenys municipals a l'avinguda de les Roquetes. "Estem seguint els passos necessaris per confirmar la viabilitat del projecte i, si tot va bé, aquest pavelló s'ubicarà en aquest espai", ha explicat Gemma Aristoy, regidora d'Esports de l'Ajuntament, al TOT Sant Cugat.

Una instal·lació pensada per a la gimnàstica rítmica

Tot i que aquest equipament esportiu municipal es dissenyarà per a la pràctica de la gimnàstica rítmica -amb 4 tapissos de 13X13 m-, també està previst que es puguin practicar altres esports, com el karate -en faria ús el Club Karate Sant Cugat- o el bàsquet. A falta de la redacció del projecte, Aristoy tampoc no descarta "projectar un pavelló de bàsquet al costat del pavelló de rítmica o la construcció de pistes poliesportives exteriors. Dependrà de la viabilitat econòmica del projecte".

Ara, la ciutat disposa dels següents pavellons municipals: pavelló 1, 2 i 3 de la ZEM Rambla del Celler, pavelló de Valldoreix, pavelló de la Floresta, pavelló de la ZEM La Guinardera i pavelló de l'escola Leonardo da Vinci.

gemma aristoy 37 1600x800

Gemma Aristoy és la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

 

La històrica piscina de Mira-sol hauria de ser una realitat

Durant aquest mandat, l'equip de govern (ERC-MES, PSC i CUP) també vol projectar la tan anomenada zona esportiva municipal de Mira-sol. L'Ajuntament es compromet a realitzar la primera fase d'aquesta demanda històrica del districte, que inclou una piscina, vestidors i recepció.

Més info: Nou pas perquè la piscina de Mira-sol sigui una realitat

Es substituirà la gespa del camp petit de rugbi i el tartan de la pista d'atletisme

També en els pròxims tres anys, l'Ajuntament també substituirà la gespa del camp petit de rugbi i farà les obres necessàries perquè, finalment, la Federació Espanyola de Rugbi homologui el camp gran de rugbi. En aquesta ZEM La Guinardera també se substituirà el tartan de la pista d'atletisme.

Durant aquest mandat, l'Ajuntament remodelarà els vestidors dels pavellons 1 i 2 de la ZEM Rambla del Celler.

Què passarà amb el projecte del Bike Park de Sant Cugat?

El també anomenat en els últims anys Bike Park de Sant Cugat, que en el seu moment la Unió Ciclista Sant Cugat ja va presentar a l'anterior equip de govern -Junts per Sant Cugat-, és un projecte que Aristoy no coneix i que en vol tenir informació. "Aquest mes de gener em reuneixo amb la Unió Ciclista Sant Cugat, que em presentarà la seva proposta. El que sí se és que és un projecte de grans dimensions i que, si decidim executar-lo, ho farem, segur, per fases".

Més info: Conesa: "El bike park és un projecte de ciutat"

El nou edifici i la coberta de la ZEM Jaume Tubau

Respecte a l'edifici de despatxos i vestidors de la ZEM Jaume Tubau, que ha d'utilitzar el Sant Cugat Futbol Club, i que fa mesos que està gairebé acabat però no recepcionat, Aristoy espera poder tenir-lo recepcionat "durant el mes de gener". Quant a la coberta de la pista d'hoquei sobre patins de la ZEM Jaume Tubau, després que APIMET no complís el contracte fins a dues vegades, ara l'Ajuntament convocarà una nova licitació. Amb tot, segons Gemma Aristoy, "les obres no es faran fins al juliol, per no interferir en l'activitat del Patí Hoquei Club Sant Cugat".

Més info: L'Ajuntament reobrirà el Pavelló 2 dos mesos després que reapareguessin les goteres

 
Comentaris

Destaquem