'Pepe' Díaz retorna en forma i s'adjudica la primera carrera post-COVID-19

Pepe Díaz va guanyar la Milla de Sant Pau, la primera carrera de Catalunya després de la COVID-19, quedant per sobre de Reyes Estévez i Carles Castillejo

L'atleta santcugatenc Josep Díaz Carretero, del Club Runners Espanyol, retorna a la competició al més alt nivell, després d'adjudicar-se la Milla de Sant Pau, disputada el darrer dissabte 27 de juny a Barcelona. En la carrera, la primera de Catalunya després de la pandèmia per la COVID-19, el santcugatenc va finalitzar amb un temps de 5:02 minuts, un segon més ràpid que Reyes Estévez.

En aquesta carrera van participar un total de 111 participants, entre ells atletes de renom com Reyes Estévez o Carles Castillejo, i tots ells van sortir de manera esglaonada en un format de cursa a contrarellotge: els atletes disposaven d'un màxim de 6 voltes de 800 metres per enregistrar el millor temps en 2 voltes consecutives. Així doncs, el santcugatenc, després d'una primera volta de reconeixement, va aprofitar la 2a i la 3a per marcar el seu millor temps.

"Va ser molt emocionant poder participar després de molts mesos sense poder córrer en cap cursa. Quan vaig acabar la carrera, pensava que no m'havia anat molt bé, tanmateix, un cop vaig saber que havia guanyat, l'emoció es va convertir en felicitat" explica Pepe Díaz.

Aquesta Milla de Sant Pau a més va servir per a recaptar fons per a la investigació de la COVID-19. En total, gràcies a les inscripcions dels participants, els organitzadors van entregar un xec de 1.000 euros a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. "Va ser un dia per retrobar-nos tots, però la victòria m'aportarà una motivació extra. Tot l'entrenament que he fet durant el confinament té la seva recompensa" afegeix Díaz.

Amb tot, el santcugatenc es prepara per al seu objectiu marcat a l'inici de la temporada: finalitzar en el podi general del Circuit Nacional de Running Plátano de Canarias, un circuit que inclou 5 mitges maratons d'Espanya (Barcelona, Sevilla, València, Sant Sebastià i Madrid).

Així doncs, després de córrer les 2 primeres mitges maratons (Barcelona, on va finalitzar en la 137a posició, i Sevilla, on va acabar en la 55a posició) l'atleta de Sant Cugat se situa en la 3a posició del podi de la general. "Si mantinc el ritme a València, Sant Sebastià i Madrid estaré molt aprop d'assolir la fita", assegura Pepe Díaz.

Triomfs des de casa durant la desescalada

D'altra banda, durant la desescalada de la COVID-19, el santcugatenc ha participat en diferents carreres que s'han realitzat virtualment, mitjançant el dispositiu del rellotge o el GPS del mòbil. Així doncs, en la Global Challenger, unes carreres que es van realitzar en diferents caps de setmana i que repartien premis en metàl·lic, Pepe Díaz va acabar en la 1a posició en el circuit d'1 quilòmetre, 2n en la carrera de 5 quilòmetres i 3r en la de 10 quilòmetres.

Finalment, en la carrera de Ponle Freno Virtual, una carrera de 5 quilòmetres en la qual va haver-hi més de 21.000 inscripcions, el corredor del Club Runners Espanyol va finalitzar en la 2a posició, amb un temps de 15:32 minuts, a només 8 segons del vencedor, el saragossà Jesús Olmo.