Per a cadascú, les seves sabatilles

A l'hora d'escollir unes sabatilles esportives per córrer és fonamental que us fixeu en quina és la vostra forma de recolzar el peu sobre el terra, ja que hi ha un model més adequat que un altre per proporcionar estabilitat als vostres peus

Això és molt important per evitar patir dolors, per exemple en els genolls, i evitar lesions i fractures ens els turmells.

Els dos tipus de sabatilles que trobareu al mercat són les de pronadors i les de supinadors.

- Els pronadors giren el turmell més del compte cap a l'interior del peu i desgasten més la sola de les seves sabatilles per la part interna del taló.

Les sabatilles específiques per als pronadors són les que estan reforçades amb peces que tenen una densitat elevada en la part interior i tenen l'arc plantar intern bastant acusat. Gràcies a aquestes peces el moviment i l'estabilitat dels peus es pot mantenir controlat.

- Els supinadors, generalment, colpegen el terra amb l'exterior del taló, i gasten les soles de les sabatilles per la part exterior.

Les sabatilles adequades per als supinadors són difícils de trobar, per això es recomanen unes neutres però que tinguin molt d'amortiment en la zona del taló i en els metatarsos, per què els genolls i el maluc pateixin menys impactes. A ser possible, amb amortidors que comptin amb càmeres d'aire i goma.

Running Vallès

Article patrocinat per

 
Comentaris

Destaquem