El Petanca Sant Cugat Atlètic dona el tret de sortida al 1r Torneig d'Agermanament

El torneig ha enfortit els vincles amb la ciutat d'Alba (Itàlia), un torneig el qual s'ha disputat en dupletes i en les categories de general, consolació i repesca

El Club Petanca Sant Cugat Atlètic ha acollit el 1r Torneig d'Agermanament, un torneig per enfortir els vincles amb la ciutat d'Alba (Itàlia), el dissabte 4 de març. Amb això, l'expedició d'albesos ha pogut conèixer la petanca, en un torneig que ha celebrat per primer cop la seva edició.

El 1r Torneig d'Agermanament s'ha disputat en la modalitat de dupletes i en 3 categories. FOTO: Nielo Ballart

El 1r Torneig d'Agermanament s'ha disputat en la modalitat de dupletes i en 3 categories. FOTO: Nielo Ballart


El torneig s'ha disputat en la modalitat de dupletes i en ell han participat més d'una vintena de parelles, premiant les 2 primeres duples de les categories general, consolació i repesca. A més, el torneig busca retre homenatge a l'italià i exjugador del CP Sant Cugat Atlètic Carlos Bresciano (soci honorífic del club), amb el qual l'entitat ha recuperat els lligams gràcies a l'agermanament d'Alba, tal com ha explicat Flora Santiso, membre de la junta directiva: "És un torneig que ens fa molta il·lusió i que volem dedicar a Carlos Bresciano, el qual no ha pogut venir per problemes d'agenda, però ens ha promès que vindrà en la pròxima edició. Esperem que aquest Torneig d'Agermanament sigui el principi d'un futur pel CP Petanca Sant Cugat Atlètic".

D'aquesta manera, la comitiva d'Alba, la qual ha vingut per gaudir de la festivitat de Sant Medir, ha pogut conèixer de més a prop la petanca, i és que a Itàlia és més coneguda la botxa, una modalitat esportiva semblant a la petanca. És per això que Gemma Navarra, presidenta del Comitè d'Agermanament, ha celebrat poder comptar amb un torneig de petanca per enfortir el vincle entre ambdues ciutats: "L'objectiu de l'agermanament és utilitzar la cultura, l'esport i la vida social de les 2 ciutats per potenciar l'agermanament. Estem molt contents que el CP Petanca Atlètic hagi decidit organitzar aquest torneig". Navarra, a més, ha explicat que hi ha altres entitats que estan treballant per enfortir el vincle entre les 2 ciutats: l'Escola Ciutat d'Alba, perquè els infants es puguin conèixer, i l'Ateneu, el qual arrancarà unes videoconferències per als estudiants d'italià amb ciutadans d'Alba.

El CP Sant Cugat Atlètic ha acollit l'expedició d'albesos en el 1r Torneig d'Agermanament de Petanca Flora Santiso

El CP Sant Cugat Atlètic ha acollit l'expedició d'albesos en el 1r Torneig d'Agermanament de Petanca. FOTO: Nielo Ballart


Finalment, Francesc Carol (ERC), regidor d'Esports, ha destacat el paper que té l'esport com a eina d'unió: "L'esport és una eina principal d'agermanament entre Sant Cugat i Alba i estem molt contents amb aquest torneig, que a més de potenciar l'agermanament, dona veu a l'esport minoritari. Sant Cugat i Alba són 2 ciutats tan properes, però amb tantes coses per ensenyar-se, així que molt contents que existeixin iniciatives com aquestes que utilitzen l'esport com a nexe".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem