El PHC Sant Cugat s'acomiada de l'ascens a l'OK Lliga

L'equip d'hoquei patins vermell-i-negre s'ha vist àmpliament superat pel cuer (2 a 7) i veu enterrades totes les seves opcions per optar a l'ascens

El masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat diu adéu al somni de retornar a la màxima categoria estatal, l'OK Lliga, després de caure davant del Compañía de María per 2 a 7, el dissabte 24 d'abril. Amb la desfeta, la primera de la temporada com a locals, els vermell-i-negres ja no opten a acabar entre els 2 primers classificats, quan resta encara una jornada per disputar-se.

En la primera part, els santcugatencs s'han vist superats pels seus rivals i no han trobat sensacions sobre el terreny de joc. Fruit d'això, ha arribat la primera diana visitant, en una bona jugada, i posteriorment el 0 a 2, en una falta directa, després que David Yepes hagi vist una targeta blava. Tot i això, Carles Doménech ha disposat d'un penal per retallar distàncies sobre la botzina, però el seu llançament ha marxat desviat.

En la represa, els santcugatencs han buscat retallar distàncies, però han deixat molts espais i així ha facilitat als visitants arribar amb facilitat, que ha portat el marcador al 0 a 5. Els vermell-i-negres, lluny d'arrugar-se, han pogut acostar-se en l'electrònic (2 a 5). No obstant això, unes decisions arbitrals polèmiques han trencat el partit i finalment, el Compañía de María ha anotat el definitiu 2 a 7.

Joan Carles Vadillo, tècnic del PHC Sant Cugat, explica que l'equip li ha costat entrar al partit: "Hem fet un mal partit i inicialment ens ha costat molt entrar, ja que faltava la fluïdesa que Joan Farnés ens dona en atac. Tot i això, estàvem dins del partit, treballant-lo i pujant la defensa per desgastar el rival, però el seu 2n gol ens ha fet mal, l'equip s'ha desfet i hem tingut dubtes i després, quan hem fet una passa endavant, ells han aprofitat i han obert el marcador".

Amb tot, i quan resta només una jornada en joc, els santcugatencs es mantenen en la 4a posició, a 6 punts del líder, l'Embotits Manlleu Solà, i a 4 punts del CP Vilafranca, segon en la classificació d'OK Lliga Plata Nord i darrera que dona opcions a l'ascens. En la darrera jornada, els vermell-i-negres tancaran la temporada, el dissabte 8 de maig, a casa el Deportivo Liceo, conjunt que tampoc es juga res.

Primera part poc precissa

En la primera part, el PHC Sant Cugat ha sortit amb nervis sobre el terreny de joc i li ha costat moure la pilota per trobar espais en la defensa rival. Mostra d'això, és que els locals només han disposat d'una jugada clara en els primers 10 minuts de partit, en una molt bon contraatac que ha deixat sol a David Yepes davant el porter, però aquest li ha aturat perfectament. Per la seva banda, els gallecs han disposat d'alguna jugada ofensiva, tampoc sense gran perill per David Toda.

Els vermell-i-negres se'ls ha ennuegat el primer parcial i quasi tots els seus intents han vingut de llançaments llunyans. Pel que fa als visitants, els gallecs han disposat de 3 grans ocasions per obrir la llauna, en un llançament acrobàtic, en un contraatac i en una gran jugada individual, però, Toda s'ha mostrat excels sota pals.

La més clara dels locals ha vingut de l'stick de Pol Claramunt, i és que després d'una gran passada de Pau Gilabert, el santcugatenc ha enviat l'esfèric al pòster. No obstant això, la primera diana ha vingut del bàndol contrari, quan restaven poc menys de 7 minuts pel pas pels vestidors.

Abans del xiulet, però, el PHC Sant Cugat ha despertat, i a punt ha estat Doménech d'igualar el partit, però tant el pòster com el porter ho han evitat. Quan restava poc més d'1 minut en joc, una targeta blava a Yepes ha permès el 0 a 2 dels visitants, que no han desaprofitat la seva falta directa per ampliar el seu avantatge i finalment, i sobre la botzina, Carles Doménech ha errat un penal, després que un jugador rival hagi tocat la pilota amb els peus.

Segona part per oblidar

Els santcugatencs han sortit amb l'objectiu de buscar un gol ràpidament que els permetés entrar de nou en el partit, i a punt ha estat d'aconseguir-ho Xavi Serrallonga a la mitja volta. A més, Pau Gilabert ha buscat perforar la porteria rival, però el porter rival li ha tret superbament amb el casc.

Els vermell-i-negres s'han bolcat en atac i això ha generat espais en la seva defensa, uns espais que no han deixat escapar els jugadors gallecs per anotar 2 gols en els primers 10 minuts, ambdós per la seva banda dreta i amb xuts creuats al pal llarg.

El 0 a 4 ha fet molt mal els santcugatencs, que han seguit buscant un gol a la desesperada. No obstant això, i fruit dels nervis, Serrallonga ha vist una targeta blava que ha suposat el cinquè gol visitant, des d'una falta directa.

Tot i això, el PHC Sant Cugat no s'ha rendit i, amb un xut potent de Pau Gilabert i un penal que ha materialitzat David Yepes, els santcugatencs han retallat distàncies i han anotat el 5 a 2. No obstant això, després d'una jugada molt polèmica que ha suposat una nova targeta blava per Yepes, el Compañía de Maria ha pogut anotar el 6 a 2 des de la falta directa.

A partir d'aquí, el partit s'ha trencat per les decisions arbitrals, veient fins i tot Joan Carles Vadillo una blava i posteriorment una vermella. Els vermell-i-negres no han tirat la tovallola i han continuat buscant la porteria rival, tanmateix ha sigut el conjunt gallec el que ha anotat el 2 a 7 definitiu.