El PHC Sant Cugat dona espectacle i goleja al CP Vilanova

Pau Gilabert ha anotat sis dianes en el magistral triomf per 9-4 dels vermell-i-negres

El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha donat un autèntic espectacle golejant al Club Patí Vilanova per 9-4, dissabte 26 de febrer, en el partit corresponent a l'OK Lliga Plata Sud. Els vermell-i-negres s'han sobreposat a una mala primera part i gràcies a l'excel·lent joc i encert de la segona s'han endut el partit. Pau Gilabert ha estat el màxim golejador d'un matx que, a l'espera del que succeeixi diumenge, col·loca als santcugatencs en segona posició en plena lluita per l'ascens a l'Ok Lliga.

Els primers minuts han estat de clar domini local, amb un parell de bones ocasions al contraatac que no s'han materialitzat per escassos centímetres. Tanmateix, l'ímpetu dels vermell-i-negres també els ha fet carregar-se de faltes massa aviat. Joan Carles Vadillo li reclamava al seu equip des de la banda que cessessin "les faltes estúpides". A la vegada, Abel Moya aprofitava per estavellar la pilota al pal de la porteria del CP Vilanova en l'ocasió més clara fins al moment.

El marcador s’ha obert al minut vuit quan en un contracop iniciat per Carles Domenech, el jove jugador local ha fet arribar la pilota a Joan Farnés que s’ha encarregat de fer màgia aixecant la pilota per sobre del porter i donant el gol mastegat a un Pau Gilabert que no ha fallat. Deu primers minuts en què el Patí Hoquei Club Sant Cugat s'ha fet amo i senyor del matx, controlant completament la possessió i fins i tot sent avisat de passiu un parell de vegades.

El risc estava en les pèrdues, moments que ha buscat aprofitar el Club Patí Vilanova per fer mal i mirar d’obrir el seu marcador particular. Jordi Pons ha pogut evitar les primeres envestides, però en un bon dos contra u, de nou a partir d’una pèrdua local amb l’equip completament a l’atac, el CP Vilanova ha empatat a onze minuts per arribar al descans. El gol ha propiciat el temps mort del tècnic local i l’entrada de Lucas Vicen que s'unia a Enric Martí com a recanvi des de la banqueta. Lluny de reaccionar, però, els santcugatencs han encaixat el segon un minut després. Dur càstig per un PHC Sant Cugat que havia dominat a l’inici, però que portava ja uns minuts massa imprecís i impacient.

El segon gol ha tornat a espavilar als locals, que amb més fe i ganes que ocasions reals, han tornat a rondar durant la resta de la primera part la porteria del CP Vilanova. L'equip ha acabat marxant al descans per sota en el marcador (1-2) i això que ha tingut un penal per empatar a minut i mig del final, però el capità Pau Gilabert ha errat. 25 minuts en els quals se li acumulava feina al PHC Sant Cugat.

Màgia a la Rambla del Celler

Als dos minuts de la represa Pau Gilabert, màxim artiller de l'equip, ha disposat d'una bona ocasió fabricada per ell mateix. Un llançament creuat buscant l'escaire dret de la porteria visitant que no ha entrat gràcies a la bona actuació del porter. Un minut després el torn ha estat pel Vilanova, però Jordi Pons ha respost perfectament al seu homòleg amb una bona aturada.

Això ha donat ales al PHC Sant Cugat que en una transició molt ràpida ha empatat el marcador amb un gol del capità i referent, Pau Gilabert. Escassos segons després, el mateix Gilbert ha fet embogir el públic present a les grades amb el tercer del seu compte particular. La grada jove, entregada als seus, gaudia amb la remuntada. Era el 3-2 en qüestió d'un minut, i no han estat més perquè Carles Domenech no ha encertat en la falta directa que ha tingut vint segons més tard. Els descans havia estat un bàlsam pel PHC Sant Cugat que ara veia com amb la targeta blava i conseqüent inferioritat dels visitants apareixia una oportunitat d'or per anotar el quart i posar distància en el marcador.

Els de Joan Carles Vadillo no ho han aconseguit i, de fet, la millor ocasió dels següents minuts ha estat pels visitants. Una pilota morta enfront de la porteria ha acabat amb una rematada a boca de gol. Jordi Pons ha estat genial, amb una aturada estel·lar, per mantenir al seu equip al capdavant en el marcador.

Un moment màgic del porter local que l’equip santcugatenc no ha dubtat en aprofitar i és que l’esport és un joc d’encert i aquelles que tens no les pots desaprofitar. A l’altre costat Carles Domenech ha pogut per fi refer-se de les ocasions marrades amb anterioritat col·locant un 4-2 que ha celebrat efusivament amb la grada. En una segona part trepidant, intensa i viva, el PHC Sant Cugat obria escletxa i feia bona la condició de favorit.

Ja entrat en els últims deu minuts, Pau Gilabert ha proseguit amb el seu espectacle anotant el seu quart gol a través d'un penal. 5-2 per alegria dels locals i desesperació de l'afició visitant present a Sant Cugat. Una desesperació que s'ha anat transmetent també als jugadors del CP Vilanova, que impotents, observaven els gols dels vermell-i-negres en una extraordinària segona meitat. El 6-2 de Carles Domenech, el 7-2 de Pau Gilabert i el 8-2 d'un Abel Moya que s'estrenava avui han arribat amb una diferència d'un minut entre el primer i el tercer. Espectacle a la Rambla del Celler.

Després del 9-2, obra d'un titànic Pau Gilabert de nou, Vadillo ha aprofitat per substituir al capità, que s'emportés la més que merescuda ovació, i donar entrada al jove Teo Arques. Ja amb el partit sentenciat els visitants han aconseguit anotar un parell de gols. Dues dianes que no han embrutat gens una magnífica victòria del PHC Sant Cugat per 9-4.

Elogis al protagonista de la nit

Joan Carles Vadillo s'ha mostrat molt satisfet en acabar el partit amb la resposta que han tingut els seus a la "desastrosa primera meitat". El tècnic de Canet de Mar ha valorat positivament com l'equip a la segona part "ha donat una passa més endavant en defensa, sent més agressius, no deixant al rival porta el tempo del partit. Ho hem aconseguit, també hem obert el marcador i llavors tot ha estat més fàcil".

Vadillo ha volgut destacar especialment com l'equip "ha sabut passar la crisi de la primera part" i s'ha desfet en elogis quan ha parlat de Pau Gilabert. Un home gol, però que també "ens dona consistència, ens fa estar bé en defensa i tira l'equip cap endavant. Jo això ho valoro molt més enllà dels gols que veu tothom. El gol sempre l'ha tingut, però com a jugador està creixent molt".

L'equip visitarà la pista del CP Vilafranca Capital del Vi el dissabte 5 de març en un duel directe entre dos equips de la part alta de la classificació. Moment idoni per mantenir la bona ratxa de resultats que ja s'enfila fins a les cinc victòries consecutives.