Un PHC Sant Cugat dubitatiu remunta a un rival directe i es manté invicte com a local

Els vermell-i-negres queien 0 a 1 en la mitja part, però li han donat la volta al marcador gràcies a les dianes de Joan Farnés, per partida doble, i Carles Doménech

El conjunt masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha aconseguit, el dissabte 21 de novembre, una important victòria davant del CP Vilafranca, conjunt situat també a la part capdavantera de l'OK Lliga Plata Nord. Els visitants s'han avançat en la primera part, no obstant això, els vermell-i-negres s'ho han cregut en el segon parcial, amb 2 dianes de Joan Farnés i una de Carles Doménech, i sumen la 3a victòria consecutiva com a locals, situant-se en la 2a posició de la classificació a 3 punts del líder, el Liceo Deportivo B.

En la primera part, ambdós equips han jugat amb molt de respecte i, tot i que els locals han disposat més del domini de l'esfèric, el CP Vilafranca ha anat de menys a més i ha aconseguit obrir la llauna, després d'una pèrdua santcugatenca.

Tanmateix, en la reapresa, el PHC Sant Cugat ha sabut patir i, tot i no mostrar el seu millor de joc, Joan Farnés ha pogut igualar l'electrònic. Amb l'empat al marcador, ambdós equips han buscat la victòria i ha estat Doménech qui ha aconseguit al 2 a 1. Finalment, quan el CP Vilafranca buscava la igualada en el darrer minut, amb porter jugador, els locals han certificat el triomf gràcies a una diana de Farnés amb la porteria buida.

Per a Joan Carles Vadillo, tècnic del conjunt santcugatenc: "Ha estat una victòria molt important, davant un rival que segur estarà a la part alta de la classificació, perquè veníem d'una derrota i amb cansament acumulat de la setmana, així que era un partit que es preveia complicat. És per això que valoro molt haver tirat endavant el partit en la situació tal que estàvem".

A més, Vadillo ha desxifrat que la clau del partit és que l'equip "ha abaixat una mica la marxa del joc. No hem obert tant la pilota i hem buscat un partit més lent, per tenir més control. Tot i que normalment marquem més de 3 gols, la lectura positiva és que només hem rebut 1"

Finalment, el tècnic del conjunt vermell-i-negre ha valorat el triomf: "Hem tingut fe amb nosaltres i, sense estar brillant sobre la pista, hem cregut i ens hem emportat el partit". Amb tot, el pròxim repte dels santcugatencs serà, el dissabte 28 de novembre, a casa el CP Areces Pavitek.

El CP Vilafranca colpeja primer

En els primers minuts de la primera part, el PHC Sant Cugat ha sortit més endollat que el seu rival i, fruit d'això, ha estat el primer conjunt a disposar d'ocasions de gol. Amb això, mentre que un xut tímid de Joan Farnés ha marxat fregant el pal, la més clara l'ha disposat Carles Doménech, que ha estavellat una pilota al pal després d'un contraatac ocasionat i pujat per Xavi Serrallonga.

A més, amb el pas dels minuts, els santcugatencs han seguit buscant la porteria vilafranquina i primer, amb un llançament llunyà de Doménech, i posteriorment, amb un tir creuat de Pau Gilabert, han buscat avançar-se en el marcador. No obstant això, el porter rival ha estat molt encertat.

Les ocasions vermell-i-negres han seguit apareixent i tant Serrallonga, en una jugada clara davant el porter, com Doménech, en 2 intents, han estat buscant trencar la defensa rival. No obstant això, el CP Vilafranca ha sabut créixer des de darrere i ha començat a generar més perill.

Amb això, en el minut 17, els visitants han aconseguit avançar-se en el marcador, després d'una pèrdua de Serrallonga que ha permès als vilafranquins muntar una contra que no han desaprofitat. Tot i el gol, el PHC Sant Cugat no s'ha arrugat i a punt ha estat Doménech d'igualar l'enfrontament, en una jugada on la pilota s'ha quedat a la línia de gol.

En els darrers minuts del parcial, els locals han buscat un gol que els permetés marxar al pas pels vestidors amb la igualada i a punt ha estat d'aconseguir-ho Joan Farnés amb una finta de tir, però l'arquer del CP Vilafranca li ha tret molt bé.

Remuntada de prestigi del PHC Sant Cugat

En la reapresa, els santcugatencs han sortit a igualar l'enfrontament, amb un xut potent al lateral de Pau Gilabert i un xut a mitja volta de Farnés. No obstant això, els rivals han disposat d'una falta directa per acumulació de faltes, que ha estat molt ben treta per David Toda.

Per la seva banda, els vermell-i-negres també han tingut una falta directa a favor seu, també per acumulació de faltes, però el golejador santcugatenc Pau Gilabert ha estat lent i el porter rival ha llegit molt bé les seves intencions, per rebutjar l'esfèric fora.

A més, un penal dubitatiu a favor del CP Vilafranca, ha estat a punt de lapidar els objectius dels santcugatencs, però Toda de nou ha estat molt atent per evitar el gol. En aquests minuts, els jugadors locals estaven patint sobre el terreny de joc, sense trobar ocasions clares i amb diferents pèrdues de pilota, però Joan Farnés ha assumit la responsabilitat de l'equip i ha disposat de diferents ocasions per igualar l'enfrontament.

Finalment, l'empenta de Farnés ha tingut recompensa i, en un contraatac originat per Carles Doménech, Pau Gilabert ha cedit l'esfèric perquè Farnés empenyés amb un xut potent la pilota dins de la xarxa vilafranquina, quan encara restaven 11 minuts pel final del partit.

El gol ha reanimat als jugadors de Joan Carles Vadillo i l'equip ha disposat de diferents jugades, de la mà de Pau Gilabert, per avançar-se en l'electrònic, en un moment on el partit ha viscut anades i tornades per part dels dos conjunts. Amb això, qui si ha aconseguit anotar el 2 a 1 ha estat Carles Doménech, amb una mica de fortuna, en una gran passada de Farnés.

Finalment, el CP Vilafranca s'ha bolcat a l'atac per buscar una diana que tornés a igualar l'enfrontament, i a punt ha estat d'aconseguir-ho, però la creueta ha refusat el seu llançament. Amb tot, quan l'equip visitant estava a la desesperada, jugant sense porter, una pèrdua vilafranquina ha suposat una sortida ràpida de Joan Farnés que, sol davant de la porteria, ha materialitzat el 3 a 1 definitiu.