El PHC Sant Cugat fa els deures i retorna a l'OK Lliga en una gran temporada

En el duel per l'ascens de l'última jornada, els vermell-i-negres s'han imposat 6 a 4 i tornen a l'elit de l'hoquei estatal

El masculí Patí Hoquei Club Sant Cugat és nou equip de l'OK Lliga. Els de Joan Carles Vadillo han assolit l'ascens en un partit molt disputat i tens davant el SHUM Frit Ravich de Maçanet de la Selva i que s'ha saldat amb 6-4 pels vermell-i-negres. El 7 de maig de 2022 queda marcat com un dia històric pel club i és que amb el resultat d'avui, el PHC Sant Cugat torna a la màxima categoria estatal d'hoquei. Recompensa a una temporada espectacular i una segona volta immaculada, amb tot victòries i un empat, que li han valgut el títol de millor equip de l'OK Lliga Plata Sud i l'ascens directe.

El partit ha començat de la pitjor de les maneres amb un Maçanet que s'ha avançat en la primera acció del partit quan tot just havien transcorregut set segons de joc. Un cop dur pel PHC Sant Cugat que de totes maneres seguia virtualment a l'OK Lliga tot i anar un gol avall al marcador, un dels supòsits amb què l'equip de Joan Carles Vadillo pujava a la màxima categoria.

L'equip visitant conscient que necessitava tornar boig el partit per tenir opcions ha plantejat un inici trepidant i les ocasions de tots dos equips s'han anat succeint fins que al minut cinc Carles Domènech ha aconseguit l'empat en una acció de contracop ben resolta per sobre en l'u contra u. Un gol molt celebrat en un pavelló avui ple de gom a gom per vibrar i animar al seu equip.

En una rematada llunyana fruit d'una transició, el SHUM Frit Ravich ha tornat a posar-se per davant en el marcador. Resultat d'1-2 quan tot just s'havien jugat poc més de set minuts. Es palpava la tensió, la intensitat i l'excitació pròpia d'un partit d'aquestes característiques, amb tots dos conjunts jugant-se l'ascens a l'OK Lliga.

Xavi Serrallonga ha gaudit d'una oportunitat d'or en un nou contraatac i és que el Maçanet, bolcat a l'atac a la recerca d'aquest tercer gol necessari per gaudir d'alguna opció d'ascens (necessitaven també una derrota del CP Taradell), deixava molts espais per a les transicions ràpides dels vermell-i-negres.

El partit s'ha estabilitzat i ha baixat de ritme, com era previsible, passat ja l'equador del primer temps. Però la pressió ambiental, els contactes i la tensió entre els dos equips no. El partit vivia d'àrea a àrea i els àrbitres han anat deixant jugar. De fet, la grada visitant es feia notar per contrarestar la grada jove vermell-i-negre, avui a rebentar, i suport moral de l'equip durant tot el partit.

No ha estat fins a sis minuts i escaig del final del primer temps que l'equip santcugatenc ha aconseguit empatar de nou el partit. Enric Martí amb una rematada creuada a la mitja volta ha sorprès defensor i porter per empatar el partit i retornar el control anímic del matx a l'equip de Vadillo. Un empat es podria dir que merescut atès que el PHC Sant Cugat feia minuts que havia assolit tancar el Maçanet al seu camp. A més, en aquelles ocasions en que l'equip visitant sí que arribava bé a la porteria, Jordi Pons s'ha mostrat segur i felí per aturar-les amb bons reflexos.

Patí Hoquei Sant cugat 7 de maig 2022

Enric Martí en l'acció que ha suposat el 2-2. FOTO: Bernat Millet

Més endavant, a poc més d'un minut pel descans, el PHC Sant Cugat ha aconseguit el que no havia fet durant els més de 23 minuts anteriors, posar-se per davant en el marcador. Una disputa lluny de la pilota entre Pau Gilabert i un defensor visitant ha suposat la primera targeta blava del partit i un penal que el capità ha transformat amb aquell talent i temprança que atresora. Un gol que ha desfermat l'alegria més absoluta i que ha estat premonitori del canvi de paradigma del matx. Segons després, ja en l'últim minut, de nou Gilabert ha transformat el 4-2 aixecant amb molta mestressa la pilota i rematant per sobre el cos del porter. Un 4-2 màgic amb el que s'ha viatjat al descans. La meitat de la feina estava feta.

A la sortida dels vestidors ha estat de nou el SHUM Frit Ravich el primer a colpejar. L'equip de Maçanet de la Selva ha aprofitat de nou una rematada llunyana desviada en última instància per un atacant visitant per sorprendre Jordi Pons i tornar a ajustar el marcador.

No gaire més tard una falta directa fruit de la desena falta vermell-i-negra ha suposat una ocasió extraordinària d'empatar, però la rematada directa ha anat fora i en el rebot han estat els visitants els que han comès la desena regalant a Pau Gilabert l'oportunitat de recuperar els dos gols de diferència, i a Pau Gilabert no convé fer-li regals. No ha encertat a la primera, rematant al pal una pilota que tothom ha cantat gol, però sí en el rebot, col·locant el 5-3 i retornant una mica d'oxigen a l'equip a 21 minuts del final.

Lluny això de ser un punt final, l'equip ha hagut de patir encara una mica més, però de moments difícils i lluita també es fan els campions i és que quatre minuts després els de La Selva han anotat el 5-4. Han estat minuts en què Jordi Pons ha tret a passejar el seu millor repertori d'aturades per frenar les escomeses rivals. Vadillo, com era d'esperar, ha hagut de demanar un temps mort i amb el 5-4 s'ha arribat a l'equador de la segona meitat.

Els minuts han anat passant sense moviment en el marcador, però sí amb un SHUM Frit Ravich que tot i el cansament buscava amb insistència els tres gols que necessitava per ascendir i de retruc enviar els vermell-i-negres al play-off contra el segon classificat de l'altre grup. De totes maneres, el PHC Sant Cugat s'ha mostrat molt solvent, segur del seu joc, apagant qualsevol ànim de remuntada i assegurant una victòria històrica.

Patí Hoquei Sant cugat 7 de maig 2022 2

Els jugadors del PHC Sant Cugat celebren un dels gols d'una nit històrica. FOTO: Bernat Millet

Joan Farnés amb el 6-4 ja a les acaballes del partit ha culminat un partit memorable i a posat el punt final a una temporada de matrícula d'honor. Excel·lent un Patí Hoquei Club Sant Cugat que torna a l'elit.

Emoció desfermada

Joan Carles Vadillo ha volgut reivindicar el que ha fet aquesta plantilla: "Remuntar dotze punts i acabar primer és quelcom surrealista. L'equip ha cregut, cada dia als entrenaments i al final ha sortit el treball i la qualitat que tenen. Un somni que s'ha acabat complint". Un somni que ha deixat a l'entrenador alleugerit després de "moltes setmanes patint, veient que ens apropàvem, no podíem punxar, molta pressió que al final ha sortit bé. Ara a gaudir-ho i en unes setmanes es valorarà el que ha fet aquest equip, una veritable passada".

Raimon Casas, president de l'entitat s'ha mostrat il·lusió i "Més des d'on venim. Després d'una primera volta on estàvem a dotze punts del primer, i al final amb l'esforç de l'equip i el suport de tota l'afició estem aquí celebrant-ho". Casas també ha recordat que la temporada del club no s'ha acabat i és que ara toca "animar al femení" per assolir la fita de tenir els dos primers equips a la màxima categoria l'any que ve.

"És increïble la sensació. Poder pujar amb el club de casa teva, amb els teus amics, no té preu. Hem fet tots una temporada magnífica, hem cregut fins al final i així són els esports d'equip, feina de tots", han estat les paraules del capità Pau Gilabert, màxim golejador de la categoria amb 50 gols i bandera d'un equip històric que quatre anys després torna a la màxima categoria per segona vegada en la seva història. Sant Cugat és d'OK Lliga.