El PHC Sant Cugat obté 3 punts d'or gràcies a una 1a part per emmarcar

Les vermell-i-negres han marxat al pas pels vestidors amb un 3 a 0 que han defensat amb urpes i dents en la represa

El femení del Solideo Patí Hoquei Club Sant Cugat ha guanyat 4 a 2 al Deportivo Liceo, en un gran partit de les locals en la 1a part, el dissabte 21 de gener. Les vermell-i-negres, amb el 3 a 0 de la 1a part, han baixat les prestacions en la represa i han acabat patint per aconseguir 3 punts que les allunyen de les posicions de descens.

El Solideo PHC Sant Cugat ha sortit amb el domini absolut de la pilota en els minuts inicials de partit, i fruit d'això, Ari Avilés a punt ha estat de sorprendre a la portera rival, en una gran jugada individual. A més, Alba Ambrós, en una acció rapidíssima per la banda dreta, ha provat la portera gallega sense gaire encert. Les vermell-i-negres s'estaven mostrant molt serioses i en una pèrdua rival han tingut el gol, però s'han topat amb l'arquera rival ben situada sota pals. Els compassos inicials de les locals estaven sent per emmarcar, i en una nova carrera d'Alba Ambrós, la jugadora del Solideo PHC Sant Cugat ha aconseguit forçar una falta directa, que ha pogut materialitzar amb un xut potent Avilés, després que s'hagués de repetir el tir per l'avançament de la portera visitant (1 a 0).

El gol, però, ha fet reaccionar al Deportivo Liceo, que en poc més de 2 minuts, ha disposat de 2 jugades claríssimes davant de Júlia Baldrich que no han sabut aprofitar. Aquest ensurt ha fet enrederir la posició de les santcugatenques en el camp, igualant així la possessió de la pilota per part dels dos conjunts. Un temps mort de Beto Borregán, no obstant això, ha estat clau perquè les vermell-i-negres tornessin a creure en elles mateixes, Laura Porta ha cedit a Ari Avilés perquè la jugadora anotés el seu segon gol del matx (2 a 0).

Les santcugatenques han aprofitat l'avantatge i les bones sensacions per seguir intimidant la porteria del Deportivo Liceo, i arran d'això, Alba Ambrós ha aconseguit provocar un penal en una gran jugada d'habilitat. Amb això, Laura Porta ha aprofitat l'acció a pilota parada per marcar el 3 a 0, en un penal amb una mica de fortuna per a la xutadora local. Per la seva banda, una carrera visitant ha provocat la targeta blava per a Laura Porta i la falta directa per al conjunt visitant; tanmateix, Baldrich ha estat excelsa sota pals per evitar la diana de les gallegues.

En el tram final d'aquest parcial, les santcugatenques han abaixat una mica la seva intensitat i això ho han aprofitat les jugadores rivals, buscant la porteria del Solideo PHC Sant Cugat. No obstant això, quan pitjor ho estaven passant les locals ha emergit la figura de Júlia Baldrich sota pals, que amb diferents estirades, ha evitat que el Deportivo Liceo pogués retallar distàncies, marxant així amb el 3 a 0 al pas pels vestidors.

Un pas enrere de les locals en la 2a part

En la represa del partit, les accions de cara a la porteria contrària s'han alternat entre els 2 equips, i mentre Ari Avilés provava un xut creuat, Júlia Baldrich aturava un tir potent del Deportivo Liceo. En una pèrdua al mig del camp, però, Laia Paredes ha provocat una falta directa que la xutadora gallega ha enviat dins de la xarxa, fent estèril l'estirada de Baldrich (3 a 1).

L'alegria visitant ha estat un miratge, i és que les vermell-i-negres no s'han arronsat i han sortit a recuperar l'avantatge perdut. L'actitud s'ha transformat ràpidament en resposta, i només 2 minuts més tard de rebre gol, Andrea Massons ha finalitzat una gran jugada col·lectiva amb Alba Ambrós per tornar a posar al Solideo PHC Sant Cugat 3 gols per sobre en el marcador (4 a 1).

Amb el pas dels minuts, el partit ha anat embogint i s'han viscut minuts de descontrol, amb arribades dels 2 equips i amb una Júlia Baldrich molt atenta mostrant un recital d'intervencions, per evitar qualsevol opció de remuntada visitant. Les santcugatenques s'han tancat completament darrere i han estat contínuament foragitant les internades del Deportivo Liceu. Quan faltaven 3 minuts, però, un gol contrari ha posat en perill a les vermell-i-negres (4 a 2). Al final, el Solideo PHC Sant Cugat ha pogut mantenir el seu avantatge i fins i tot ha pogut ampliar el seu avantatge, i és que Ari Avilés ha disposat d'una falta directa en els darrers segons que no ha pogut materialitzar.

Beto Borregán, tècnic del PHC Sant Cugat, ha destacat haver sumat els 3 punts, tot i que s'ha mostrat enfadat amb el joc de la 2a part de l'equip: "Era un partit complicat, i més després de la derrota vers el CP Manlleu i de la manera com va succeir. Estic content per haver guanyat, i crec que hem fet una primera part de bon hoquei. No obstant això, els últims 15 minuts hem permès molts remats, i tot i anar 4 a 1 en el marcador, hem de fer un pas endavant, ja que no ens podem tancar. Hauríem d'haver seguit generant joc i fer-les patir en defensa. Sort que teníem una bona renda i al final ha sortit bé".

Amb aquesta victòria en l'inici de la 2a volta de la competició, les santcugatenques s'allunyen de les posicions de descens. En la pròxima jornada, l'equip visitarà l'ORKLA Bigues i Riells, el dissabte 28 de gener, amb la intenció de seguir sumant. "Volem trencar la mala ratxa en les nostres visites a Bigues i Riells i fer un pas endavant. Espero que estiguem encertades de cara al gol i que fem una bona defensa" ha sentenciat Borregan.