El PHC Sant Cugat queda eliminat a la pròrroga en la seva primera Copa de la Reina

L'equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha participat per primera vegada a la història a la Copa de la Reina tot i que no ha pogut passar dels quarts de final

El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha esta eliminat de la Copa de la Reina al partit de quarts de final disputat a La Corunya aquest dijous 10 de juny. Les santcugatenques han perdut 3-1 contra el Club Patí Voltregà en un partit igualat fins la pròrroga i que ha estat l'estrena històrica del club roig-i-negre en la competició.

El CP Voltregà s'ha emportat el control de la bola en els primers minuts de partit, però la primera ocasió clara ha estat pel PHC Sant Cugat. Amb Andrea Massons i Alba Ambròs liderant el joc de les santcugatenques, el partit s'ha igualtat, però les osonenques seguien un pas més per davant en domini.

Aina Arxé ha obert el marcador per CP Voltregà al minut 7 aprofitant un espai entre la defensa del PHC Sant Cugat. Amb l'1-0 al marcador, l'equip dirigit per Mia Ordeig ha tingut l'oportunitat d'eixamplar distàncies de penal, però Cristina Barcelò "Motxa" ha fallat el xut.

L'empat del Sant Cugat

Després de buscar el gol amb aproximacions a la porteria rival, el PHC Sant Cugat ha aconseguit igualar el marcador al minut 11. Aina Arxé ha
enverinat un xut des de fora de l'àrea que ha rebotat en la defensa i Teresa Bernadas no ha pogut frenar.

Amb l'empat 1-1 a l'electrònic, el CP Voltregà ha guanyat solidesa i han posat una marxa més atacant amb insistència l'àrea de l'equip de Beto
Borregan. Al minut 9, Judith Burgaya ha vist la targeta blava i el PHC Sant Cugat ha tingut una ocasió de falta directa que Alba Ambrós no ha pogut transformar en l'1-2 davant una encertada Bernadas.

Mónica García

Un moment de l'enfrontament entre el PHC Sant Cugat i el Voltregà FOTO: Mònica Garcia

Desenllaç a la segona part i a la pròrroga

En la segona meitat, tot I que el CP Voltregà ha marcat el ritme del partit, el PHC Sant Cugat ha defensat amb força i ha pressionat la línia
de defensa osonenca. Amb ocasions per als dos equips I bones intervencions d'ambdues porteres, el partit s'ha mantingut igualat i
sense gols. Aida Antón ha tingut l'opció de fer el gol de la victòria a 2 minuts pel xiulet final, però no ha encertat la falta directa.

Amb el temps reglamentari exhaurit I l'empat 1-1 al marcador, s'ha jugat una pròrroga de dues parts de cinc minuts. En la primera part, el CP
Voltregà ha necessitat dos minuts per transformar un xut de Berta Tarrida en el 2-1. A la segona meitat, tot i els esforços del PHC Sant
Cugat
en atac i jugant amb cinc jugadores de pista els últims segons, Judith Burgaya ha transformat una falta directa en el 3-1 que ha condemnat les opcions de les santcugatenques.

Borregan: "Moment per estar orgullós"

L'entrenador del PHC Sant Cugat, Beto Borregan, s'ha mostrat satisfet amb la feina feta per les seves jugadores malgrat l'eliminació: "Anàvem
sabent que tindríem opcions de guanyar al Voltregà, i les hem tingut. Les meves jugadores han fet un partidàs i no han llençat el partit".

Borregan, a més, ha volgut reconèixer el resultat global de tota la temporada: "Ara és moment d'estar orgullós d'elles pel partit i per tota la temporada que han fet".

La jugadora Alba Ambrós, un dels pilars del joc de les roig-i-negres, ha remarcat el caràcter lluitador de l'equip. "Hem patit, però en tot
moment hem estat dins el partit, fins i tot a la pròrroga. Ens caracteritza el fet de lluitar fins al final", ha dit en roda de premsa al pavelló de Riazor.

Esperança pel futur

Preguntat pel TOT per la continuïtat de bona part del planter, tal com ha anunciat el club, Borregan ha assegurat que és una de les claus del
projecte pel primer equip femení: "Jo volia que seguís tot el bloc perquè s'ho han guanyat i perquè és important fer un equip cada vegada més sòlid. Els altres equips ja saben que s'afrontaran a un Sant Cugat més preparat que anys enrere".