El PHC Sant Cugat supera per 8 a 2 al CH Capellades en una gran segona part

La primera part ha acabat amb empat a 2, però a la segona els santcugatencs han mostrat un millor nivell ofensiu i han fet 6 gols per endur-se la victòria de forma clara

El PHC Sant Cugat ha guanyat aquest dissabte 5 de desembre per 8 a 2 davant el Capellades HC i continua invicte a casa a l'OK Lliga Plata Nord. Amb aquest triomf, els santcugatencs sumen el quart de la temporada, els quatre com a local.

Tot i que el resultat final ha estat ampli, el partit ha estat d'alta intensitat i disputat, sobretot a la primera part, en la qual al PHC Sant Cugat li ha costat tenir idees en atac.

En els primers 25 minuts el partit ha estat igualat i el PHC Sant Cugat ha començat dubitatiu en defensa. Això ho ha aprofitat el conjunt rival, més intens, i ha posat el 0-1 gràcies a un gol de Joan Masoni quan només s'havien disputat 3 minuts. Tot i això, els vermell-i-negres han anat de menys a més i David Yepes ha fet l'empat a 1 al minut 14 de la primera part. Amb el gol els santcugatencs han passat a dominar el partit i mereixien anar per davant en el marcador i Xavi Serrallonga quan faltaven 4 minuts per arribar al descans ha fet el 2-1 que ha capgirat el marcador. Els locals tenien l'avantatge momentani però a 1 minut i 20 segons per acabar la primera part els visitants han tornat a marcar gràcies a un gol de Guillem Martí.

Tot i la igualtat de la primera part, en el segon temps pel que fa al marcador, no hi ha hagut color. El PHC Sant Cugat ha marcat 6 gols a la segona part, però igualment li ha costat molt generar ocasions de gol, encara que ha sabut aprofitar els contraatacs que ha tingut. Amb només 4 minuts jugats, el capità Pau Gilabert ha fet el 3-2 després d'una oportunitat fallada des del penal, amb l'avantatge els santcugatencs han cedit el control i en una recuperació David Yepes ha fet el 4-2 i a partir d'aquí s'ha trencat el partit. Pau Gilabert i David Yepes, han marcat dos gols de forma consecutiva en el minut 13, que han suposat el 6-2. Amb el partit sentenciat, en els minuts finals Gerard Peris, i per tercer cop en el partit Pau Gilabert, han posat el 8 a 2 final.

Amb aquesta victòria els santcugatencs sumen la quarta de la temporada i són 5ns a la classificació amb 13 punts i amb un partit pendent, a dos del primer classificat el CP Manlleu, que té 15.

Després del partit, l'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha valorat la voluminosa victòria del seu equip: "El partit ha estat molt més difícil del que diu el marcador, el rival estava molt ben col·locat a la primera part i ens ha costat molt trobar espais perquè han fet una defensa molt tancada i a més han tingut molt bona actuació del seu porter. Hem anat treballant el partit i la segona part l'hem pogut obrir".

També ha volgut destacar que aquest tipus de partits ja se'ls han trobat més d'un cop: "Sobretot a casa. Els rivals venen amb molta prudència i són partits que hem de treballar-los molt i crec que en aquest aspecte l'equip no ha tingut impaciència, en altres partits ens ha passat de voler tenir més pressa de la que tocava".

La propera jornada, els santcugatencs tornen a jugar a casa contra el CAA Dominicos gallec, 8è amb 9 punts. El partit es disputarà el dissabte 12 de desembre a les 20:30 hores.

Primera part igualada

El partit ha començat igualat i amb els dos equips volent tenir el protagonisme. Fins i tot, en el primer minut el PHC Sant Cugat ja ha gaudit de dues ocasions clares per fer el primer gol. La primera en una recuperació de Xavi Serrallonga en la primera possessió dels rivals, i la segona un xut llunyà de Carles Domenech que s'ha topat amb el porter. Tot i això, només 3 minuts després de l'inici del partit, en la primera jugada de perill del Capellades HC, en un contraatac per la banda Joan Masoni ha posat el 0-1 en el marcador.

Després del gol rival el partit ha continuat igual i amb la mateixa intensitat amb els dos equips exercint un alt nivell defensiu. Els santcugatencs no han entrat bé en el partit, sobretot ofensivament, on els ha costat trobar variants en atac per sorprendre la defensa rival.

Amb el gol en contra, els santcugatencs han anat a l'atac i han fet una pressió més avançada. Han anat de menys a més i al final han acabat agafant el control del partit. I això ha suposat que ells vermell-i-negres comencessin a tenir cada vegada més ocasions. El PHC Sant Cugat s'ha acostat a la porteria rival i a partir del minut 10 de partit, ha buscat el gol amb insistència. David Yepes i Joan Farnés han tingut dues ocasions clares, però no han pogut superar la porteria defensada per Marc Rojas.

Els rivals no tenien moltes ocasions de gol i després d'un contraatac dels visitants, Xavi Serrallonga ha pogut recuperar la pilota al mig del camp, ha servit perquè en un dos contra un, trobés a David Yepes i aquest no perdonés el gol per fer l'empat a 1. Els santcugatencs l'han buscat amb ganes i han merescut obrir el marcador abans.

Després del gol, els santcugatencs han seguit atacant i en una de les jugades d'atac, en una triple oportunitat, Pau Gilabert ha fet un xut des de fora l'àrea, Pol Claramunt ho ha intentat en el rebot, i a la tercera Xavi Serrallonga que s'ha trobat la pilota després de l'anterior xut ha pogut fer el 2 a 1.

Després del gol de Serrallonga, el partit s'ha trencat i hi ha hagut diverses jugades consecutives sense certa pausa. En una d'elles Guillem Martí, ha trobat espai per la banda dreta i amb un potent xut ha superat David Toda per posar el 2 a 2. Resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

Sentència dels santcugatencs a la segona meitat

Tot i que el partit ha acabat 8 a 2, la segona part ha començat amb el domini del conjunt visitant, que ha tornat a sortir més intens. Tot i això, en el minut 4, la defensa rival ha comès penal sobre Joan Farnés. La pena màxima s'ha hagut de repetir dos cops perquè el porter del Capellades s'ha avançat, els ha aturat en les dues ocasions, però en la segona, Pau Gilabert ha recollit el rebot, i en el ma a mà amb el porter no ha perdonat el 3 a 2.

Després del gol, el PHC Sant Cugat s'ha defensat durant uns minuts i David Toda també ha fet aturades de mèrit per mantenir l'avantatge dels locals. En una de les possessions del conjunt visitant, David Yepes ha recuperat la pilota, ha encarat el porter i tampoc ha desprofitat l'ocasió per posar el 4-2 en el minut 10.
Amb l'avantatge de dos gols els santcugatencs han fet una pressió alta i just després del gol, Xavi Serrallonga ha estat a punt de fer el 5 a 2 després de rebre una pilota dins l'àrea.

Seguidament han arribat dos penals, un per a cada equip. El primer, que ha estat a favor del conjunt visitant, l'ha aturat David Toda en dos temps. I el segon, ha estat per al PHC Sant Cugat. El penal s'ha hagut de tornar a repetir un altre cop perquè el porter s'ha avançat i en la segona oportunitat Pau Gilabert no ha fallat per posar el 5-2. A més, just en la jugada següent, a causa de la baixada d'intensitat defensiva dels rivals, David Yepes ha fet el seu tercer gol del partit.

Amb 6 a 2, el partit estava totalment sentenciat, i ha entrat a la pista Gerard Peris, jugador poc habitual. La diferència en aquesta segona part és que els santcugatencs han sabut aprofitar les ocasions que han tingut.

A les acaballes del partit, Gerard Peris, ha fet el 7 a 2, i quan faltava un minut i mig per acabar el Capellades HC ha fet la desena falta en el partit i Pau Gilabert, que també ha fet 3 gols, ha marcat el 8-2, davant un porter que no ha posat molta dificultat per aturar el penal.

Amb això, els santcugatencs han mostrat una alta efectivitat a la segona part i s'han endut una victòria merescuda.