Pradell (CE Valldoreix): "El club està més viu, després d'apostar per l'activitat social"

Joan Carles Pradell segueix com a president del Club Esportiu Valldoreix, després de ser la seva candiatura l'única que es va presentar en les eleccions del maig del 2022

Joan Carles Pradell va assumir la presidència del Club Esportiu Valldoreix l'any 2008, substituint en el càrrec a Fernando Canaleta. L'any 2022, Pradell va presentar-se en les seves terceres eleccions, sortint de nou reelegit en ser la seva l'única candidatura. Aquest 2023 celebra el seu 15è aniversari presidint l'entitat valldoreixenca i és per això que fa un balanç dels seus 15 anys al capdavant del Club Esportiu Valldoreix i explica el reptes que té al davant

Què el va empènyer a tornar a presentar-se com a president del club?

La filosofia del club sempre ha estat mantenir una candidatura quan les coses s'estan fent bé, així que em vaig presentar amb l'objectiu de continuar consolidant el projecte que venia fent en els darrers 14 anys.

Quan vostè va entrar el 2008, el club comptava amb 630 socis, i actualment en té més de 1.200. Quina evolució ha tingut el club en aquests darrers 15 anys?

Una part dels ingressos que permeten fer les activitats ve de la quota dels socis, així que és molt important aquest creixement. Pel que fa a les activitats, el club està molt més viu ara. No obstant això, l'anterior junta va posar una sèrie de pilars com la implementació del pàdel, que no era tan conegut en aquell moment, o el model esportiu basat en un gestor professional, que segueix les directrius del club, però que compta amb una infraestructura i un reconeixement propi.

“L’anterior junta directiva va posar una sèrie de pilars com la implementació de les pistes de pàdel”

I que ha fet possible que el club estigui més viu?

Al principi no teníem molta capacitat financera i vam fer una aposta en l'activitat social, amb l'objectiu que els socis es coneguessin entre ells i tinguessin el club com un lloc de trobada. A més, el club va fer una obertura a Sant Cugat i en especial a Valldoreix i això va facilitar la interacció social i va fidelitzar la nostra massa. A l'any vam aconseguir la nostra primera font de finançament, del Banc Sabadell, que ens va permetre reestructurar el deute i vam poder fer una sèrie d'inversions com incloure més pistes de pàdel o el camp de futbol 7. El nostre segon finançament va ser el 2022, ja amb el deute a 0, que ens ha donat la garantia de retornar la mateixa amortització de capital i interessos, però amb 700.000€ per actualitzar les instal·lacions.

Hi ha alguna cosa que li hagi quedat pendent que no pogués dur a terme en el darrer mandat?

Ens agradaria poder disposar d'una piscina els 365 dies a l'any, tenint un pavelló cobert amb aigua climatitzada. No ens vam atrevir per la inversió d'actius i personal i potser és una de les coses que ens ha quedat pendents.

Quins objectius té marcats per aquest mandat, que s'allargarà fins al 2028?

El més important és millorar la qualitat de les instal·lacions i els serveis, com la jardineria, la neteja exterior, una atenció al client més propera...

Joan Carles Pradell president club tennis esportiu valldoreix 4

Joan Carles Pradell va començar el seu mandat el 2008, substituint en el càrrec a Fernando Canaleta. FOTO: Bernat Millet


El club és un referent pel que fa a tornejos de tennis, amb tornejos com l'ITF Tennis World Tour o el Rafa Nadal Tour. Quin és el següent pas?

L'inici professional el tenim cobert, perquè l'ITF Tennis World Tour és un torneig de 25.000$ i fer un Challenger suposa 125.000$ i és un pas molt gran. Pel que fa al tennis formatiu comptem amb el Rafa Nadal Tour, el Mutua Madrid Open o el Babolat Cup. Ens agradaria poder acollir algun torneig inclusiu.

Compten també amb la BTT Academy per formar jugadors. Quin valor té això pel club?

La BTT Academy treballa per 2 vies: una com a acadèmia professional, amb 30-40 jugadors de tot el món, que ens permet que els jugadors es quedin en el club. L'altra com a gestors de les escoles esportives, amb més de 300 tenistes en l'escola base i la tecnificació, més de 100 palistes en l'escola de pàdel i amb molts socis participant en l'escola. És un servei molt apreciat.

El pàdel també és un dels motors del club. Com es va viure l'eclosió d'aquest esport?

La primera pista diria que és del 2004 i era com un parc infantil, perquè molt bé no se sabia de què anava la cosa. La junta de Fernando Canaleta va passar de 2 a 4 pistes i ja amb la nostra entrada, vam començar a créixer, tenint l'equilibri actual de 14 pistes de pàdel i 18 de tennis. Ha estat un boom d'esportistes i en l'àmbit social, perquè és un esport que practica molta gent i que juga gent de totes les edats. Si no fos pel pàdel, no només no hauríem augmentat els socis, sinó que hauríem baixat i no sé com estaríem ara...

“Vam fer una aposta en l’activitat social perquè els socis es coneguessin entre ells”

S'han plantejat acollir algun gran torneig de pàdel?

Comptem amb el Super Gran Slam, la prova més gran de la Federació Catalana de Pàdel. Són molts els clubs que es troben en llista d'espera per acollir una d'aquestes 6 proves del circuit, així que és un torneig que ens dona molta notorietat i en el qual participen jugadors del World Padel Tour. En l'àmbit estatal, ens faria il·lusió acollir algun torneig formatiu per joves menors de 18 anys.

Més enllà del tennis i el pàdel, esports rei del Club Esportiu Valldoreix, també tenen equips de futbol. Han pensat algun cop tenir tota la línia, des de petits fins a sèniors?

La nostra limitació és que nosaltres cobrim el Futbol 7, i és per això que tenim jugadors fins a equips cadet. A cadet, però, hi ha un gran canvi, i els joves tenen la voluntat de jugar en equips més competitius per poder-se fer una carrera.

Joan Carles Pradell president club tennis esportiu valldoreix 5

Joan Carles Pradell va guanyar les eleccions, en ser la seva l'única candidatura presentada. FOTO: Bernat Millet


El club no s'atura mai, oferint també casals d'estiu. Un dels més sol·licitats és el de natació artística, que compta amb Gemma Mengual. Què representa pel club comptar amb una medallista olímpica?

És un projecte que va néixer fa molts anys com una aposta per les dues bandes. Nosaltres estem molt contents de poder repetir, perquè ens dona un prestigi elevadíssim. És molt satisfactori poder comptar amb estrelles del món de l'esport i en aquest campus de natació artística venen esportistes d'arreu.

En més d'una ocasió ha comentat que vol que el club es converteixi en un referent social de Valldoreix? Creu que ho estan aconseguint?

És el nostre objectiu, però és complicat quan treballes per un club, perquè és difícil fer venir la gent de fora. El restaurant ha d'utilitzar les seves eines per fer-se un forat per així convertir-se en un referent i permetre que vingui gent d'altres llocs per donar a conèixer el club.

“Juanjo Cortés coneix Valldoreix i entendrà el model del club i voldrà potenciar-lo com ho han fet els presidents que l’han precedit”

El mes de maig es van celebrar les eleccions municipals i l'EMD de Valldoreix ha patit un canvi de president. Què li demana a Juanjo Cortés, el nou president?

Que pensi en el poble i no en clau política, permetent que Valldoreix avanci, que s'integri i que compti amb més serveis. Juanjo Cortés probablement és la persona que millor coneix la història de Valldoreix i entendrà el model del club i voldrà potenciar-ho com ho han fet els presidents que l'han precedit. No preveiem que deixem d'avançar amb el canvi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem