Més de quaranta anys formant en l’Escola de Patinatge Artístic Sant Cugat

És directora tècnica esportiva de l'entitat des dels seus inicis

Tota una vida dedicada a la formació de patinadores a Sant Cugat. És directora tècnica esportiva de l'Escola de Patinatge Artístic Sant Cugat -entrenadora nacional- des dels seus inicis (el pròxim 28 de febrer el club complirà el seu 43è aniversari) i en els últims anys també exerceix de presidenta. El seu pare José Antonio i la seva germana Yolanda van ser presidents de l'EPA Sant Cugat, i en l'actualitat el seu germà José Antonio i la seva filla Gemma també són entrenadors de l'entitat.

La valldoreixenca, de 59 anys, va fundar l'EPA i va ser patinadora en la secció de patinatge artístic del Cerdanyola Club d'Hoquei i al Club Patinatge Artístic Sabadell. Va finalitzar entre les deu primeres classificades en campionats d'Espanya i de Catalunya.

És professora d'educació física de Secundària a l'Institut La Serreta de Rubí. "Tota la meva vida ha estat lligada a l'esport. No sé què seria de la meva vida sense l'esport... Ja de ben petita tenia aquesta inquietud, m'agradava qualsevol esport", assegura.

A banda de ser patinadora, també va fer gimnàstica rítmica i artística, atletisme (va rebre una oferta del FC Barcelona per fer llançament de pes) i voleibol (al CV Sant Cugat), a banda de ser entrenadora de gimnàstica artística.

L'EPA Sant Cugat és un club amb 130 noies -hi ha 5 nois-, que s'entrena al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler i a la ZEM La Guinardera. "Estem al límit de practicants", explica. "El patinatge és un esport individual, no individualista. Tothom s'ajuda. El club inculca els valors de l'esport", diu.

Muñoz detalla que "l'EPA va ser un dels primers clubs a Catalunya i a l'Estat espanyol en organitzar trofeus de patinatge artístic", amb més d'una vintena d'edicions del Trofeu Sant Cugat a la ciutat (competició). Cada dos anys també convoca el Festival (exhibició) per a la Festa Major. "Tenim la sensació que l'Ajuntament no ens té molt en compte", conclou.

 
Comentaris

Destaquem