Quart lloc de Júlia Menéndez a l'europeu d'hoquei herba

La selecció espanyola absoluta no aconsegueix una medalla al Campionat d'Europa des del 2003, a Barcelona. En el partit de consolació, l'equip espanyol ha perdut (2-1) contra Anglaterra. En aquest europeu, la santcugatenca ha jugat el seu partit número 100

Per quart europeu consecutiu i, a més, contra Anglaterra, la selecció espanyola absoluta femenina d'hoquei herba, amb la santcugatenca Júlia Menéndez, s'ha quedat a les portes aquest dissabte de la medalla de bronze. Un gol de les angleses a falta de tan sols dos minuts per acabar el partit ha provocat que el combinat estatal encadeni el seu quart lloc consecutiu en el Campionat d'Europa. L'última vegada que Espanya es va penjar una medalla va ser a Barcelona l'any 2003, quan va aconseguir el subcampionat.

Ha estat el conjunt estatal qui s'ha avançat en el marcador (minut 46), ja en la segona part. Però poc ha durat l'alegria perquè només cinc minuts més tard (minut 51) Anglaterra ha assolit l'empat. Quan tot apuntava que s'hauria de jugar la pròrroga, les angleses han establert el definitiu 2 a 1 a dos minuts del final de l'encontre.

Holanda s'ha adjudicat el seu segon títol consecutiu de l'europeu en doblegar Alemanya per 3 gols a 0, entre un total de vuit països participants.

Tot i oferir una bona imatge, l'equip espanyol no ha aconseguit una de les dues primeres places que donen el bitllet pels Jocs Olímpics del 2012, que es faran a Londres, i haurà d'afrontar un dels tres Preolímpics del 2012, en els que lluitarà per obtenir una plaça pels Jocs. Holanda i Alemanya són les dues seleccions que han assolit aquest objectiu.

Abans de perdre amb Anglaterra (en el partit pel tercer i quart lloc) i Alemanya (en semifinals), Espanya va acabar primera de grup, per davant d'Holanda, que ha estat la selecció campiona. En la primera fase del campionat, en el grup A, l'equip espanyol va guanyar els tres partits que va jugar, davant Itàlia (4-0); Holanda (1-0), vigent campiona olímpica i també de l'europeu, i Azerbaidjan (2-1).

Júlia Menéndez és la capitana del primer equip femení del Junior FC d'hoquei herba i en aquest europeu ha jugat el seu partit número 100 amb la selecció espanyola absoluta. A més, la santcugatenca ha estat titular en els cinc partits que ha jugat el combinat espanyol. També cal destacar que el conjunt estatal està integrat, en bona part, per jugadores catalanes.

El Campionat d'Europa Femení d'Hoquei Herba va començar el dissabte 20 d'agost a la ciutat alemanya de Mönchengladbach i ha finalitzat aquest dissabte.