Quatre pioners de l'escalada santcugatenca, homenatjats al Club Muntanyenc

Josep Barberà, Josep Ferrer-Jové, Albert Zanini i Francesc Farrés van arrencar l'escalada clàssica a Sant Cugat

La secció de muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat va homenatjar dijous 29 d'octubre a Josep Barberà, Josep Ferrer-Jové, Albert Zanini i Francesc Farrés, quatre persones que a la dècada dels 40 van iniciar l'escalada clàssica a Sant Cugat. Aquests quatre escaladors van ser pioners no només en obrir ells mateixos vies d'escalada –principalment a Montserrat–, sinó també aportant innovacions tècniques d'assegurança que van ser adoptades per tota la comunitat d'escaladors catalans.

L'acte, al qual van assistir prop d’un centenar de persones, va comptar amb la presència de l'historiador de l'escalada catalana Josep Fatjó i del president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; a més de, naturalment, la presència del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, i el president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Francesc Cruces.

Durant l'acte també es va descobrir una fotografia commemorativa on surten retratats Barberà i Ferrer-Jové a Montserrat i es va projectar la pel·lícula Pioners, de Miquel Pérez i Miquel Vilaplana.

 
Comentaris

Destaquem