Què cal fer després de practicar esport? 5 consells pràctics

La forma de menjar i el que feu en les hores següents a l'exercici afecta la forma de cremar calories i reconstruir el múscul

Segueix aquests 5 consells si vols millorar els resultats de la pràctica esportiva:

• Estirar els grups musculars

Després d’un entrenament d’elevada intensitat, es recomanen estiraments dirigits a grups musculars importants com glutis, isquiotibials, malucs, nucli i espatlles. Intenteu mantenir cada estirament uns 30 a 60 segons a cada costat del cos, junt amb respiracions profundes. 

• Prendre proteïnes i greixos

Després d’un exercici intens, els músculs tenen esgotades les reserves energètiques. Menjar aliments rics en carbohidrats i proteïnes de ràpida digestió, 30 a 60 minuts després d’acabar de fer exercici, us ajudarà a iniciar el procés de reparació.

• Aporta magnesi al teu cos

En suar perdeu magnesi i això pot causar espasmes musculars. Reposar el magnesi perdut després de l’exercici us ajuda a reparar el cos, i a treure el màxim profit als vostres esforços en el gimnàs. Amb aliments com les ametlles, les llavors de sèsam, peix com el salmó o amb l’alvocat, podeu recuperar el magnesi que heu perdut durant l’exercici. 

• Un massatge

Un massatge després de l’entrenament us ajudarà a accelerar el temps de recuperació, i també hi ha estudis que han trobat que pot millorar la força muscular. 

• Prendre L-glutamina

La L-glutamina és una substància que el cos necessita per produir proteïnes i, per tant, afavoreix la recuperació muscular i ajuda a reparar el dany causat durant un entrenament. També estimula la taxa metabòlica del cos, la qual cosa significa que ajuda a cremar més calories en menys temps. És important consultar amb el metge per establir la dosi més adequada.

 
Comentaris

Destaquem