Raya, el primer jugador del CR Sant Cugat en disputar 150 partits en la Divisió d'Honor B

El blau-i-negre és el jugador que més vegades ha defensat la samarreta del Club de Rugby Sant Cugat en la Divisió d'Honor B

Josep Raya 'Parets', de 33 anys, és actualment el capità del Club de Rugby Sant Cugat i, el dissabte 12 de desembre, va escriure el seu nom en lletres d'or a la història del conjunt santcugatenc en ser el primer jugador a disputar 150 partits en la Divisió d'Honor B, categoria de plata estatal.

Coordinador d'enviaments aeris i marítims d'una empresa de transports, Raya va iniciar-se en el rugbi amb 19 anys, quan es trobava estudiant en la Universitat de Barcelona. "Tenia un company de classe que em deia que tenia cos per jugar a rugbi i em volia arrossegar a jugar amb l'RC Hospitalet, però vaig decidir provar amb el CR Parets, equip del meu poble. Jo era un marrec i em va semblar tot molt agressiu i que rebia cops de tot arreu, tanmateix, em va fascinar el bon rotllo que hi havia".

En aquell moment, el jugadro era pivot en el Club Handbol Parets, esport que havia practicat des dels 9 anys. No obstant això, 'Parets' va estar 2 anys alternant els 2 esports. "Finalment em vaig decantar pel rugbi. Era molt baixet per jugar a handbol i em va agradar molt la part social del rugbi".

La seva vinculació al CR Sant Cugat es va realitzar quan ell tenia 22 anys, després que un company de l'equip de la universitat li recomanés fitxar pel club blau-i-negre. "Em vaig deixar enganyar i em va sorprendre la bona acollida. No sabia com aniria tot i tenia por de no estar al nivell, però tothom em va ajudar a integrar-me esportivament i socialment".

L'abril del 2012 Raya assolia, amb el CR Sant Cugat, una fita històrica: l'ascens del conjunt santcugatenc de Nacional a Divisió d'Honor B, després de vèncer a l'asturià Belenos RC. "Va ser increïble, la culminació de la gran tasca formativa del club".

Els santcugatencs es van consolidar ràpidament a la nova categoria i, en les seves 3 primeres temporades, es van classificar per disputar les fases d'ascens a la Divisió d'Honor, màxima categoria estatal. "Durant aquests primers anys semblava un tràmit, que tard o d'hora estaríem a la Divisió d'Honor. Tot i això, recordo especialment la final davant el FC Barcelona a La Foixarda, on van venir 300 o 400 santcugatencs a animar-nos".

8 anys més tard de l'ascens, el CR Sant Cugat es manté en la Divisió d'Honor B i segueix lluitant per estar en la part alta de la classificació "Seguirem lluitant per estar el més amunt possible, però enguany, veig l'ascens lluny. Som un equip en construcció, amb un equip molt jove i la maquinària està començant a rodar. Les carències físiques es poden suplir amb habilitat (o viceversa), no obstant això, a la Divisió d'Honor, o tens les 2 qualitats o et quedes enrere".

En aquests 8 anys, 'Parets' ha sumat 150 partits defensant la samarreta del CR Sant Cugat. "Quan m'ho van dir no m'ho creia. Jo simplement anava fent i no et planteges que formes part d'un col·lectiu. D'altra banda, és veritat que he tingut molta sort amb les lesions i sempre he disposat de disponibilitat, tant laboral com d'estudis".

Capità del conjunt i jugador de 1a línia, Raya es considera un jugador que fa "la feina bruta i que aporta serenor a l'equip. Soc un senyor entre joves". A més, el blau-i-negre reconeix que li fa "molta il·lusió poder exercir de capità. Tot i això, al principi, potser els jugadors em tenen més respecte, però després, deuen pensar quin tarambana de noi".

Amb tot, Josep Raya confessa que li hauria agradat "iniciar abans amb el rugbi. Avui en dia, a vegades penso que s'està acabant ja la meva trajectòria, però altres en els que penso que seguiré fins que segueixi gaudint igual d'aquest esport".

 
 
Comentaris

Destaquem