Rebutjada una moció per dibuixar un Pla d'Equipaments Esportius

Els socialistes han presentat una moció per reivindicar un Pla d'Equipaments incidint que "CiU és el partit polític que governa a Sant Cugat des de l'any 1987 i mai ha fet un pla com aquest"

Pere Soler, del PSC, en una de les seves intervencions al Ple del mes d'abril. FOTO: Anna Mira Pere Soler, del PSC, en una de les seves intervencions al Ple del mes d'abril. FOTO: Anna Mira
Tots els partits menys CiU s'han posicionat a favor per demanar un Pla d'Equipaments Esportius per donar resposta ràpida a les necessitats reals dels santcugatencs quant a instal·lacions esportives necessàries a la ciutat. Demanen que se segueixi el Pla d'Equipaments Esportius aprovat el desembre del 2010, que encara no s'ha dibuixat. De fet, aquesta demanda ja l'ha fet el PSC en diverses ocasions, com en un Consell Sectorial de l'Esport i ja s'ha fet palesa la reivindicació ciutadana en el debat del Diari de Sant Cugat. L'equip de govern ha respost que ara no és la prioritat principal.

On són les instal·lacions?
El Pla d'Equipaments de Sant Cugat del període 2008-2018 es va aprovar el 20 desembre del 2010 i, segons la moció que presentarà el PSC "pretenia establir les reserves del sòl municipal per acollir els futurs equipaments i marcar les prioritats de l'Ajuntament en aquesta matèria a curt (2008-2012), mitjà (2012-2015) i llarg termini (2015-2018). La moció també detalla que el Pla d'Equipaments "preveia que les necessitats quedessin cobertes mantenint i executant les projeccions previstes, reservant més de 81.000 m2 de sòl per a aquest ús", del que "tan sols" s'ha realitzat una part de la ZEM La Guinardera. Respecte aquest equipament, el regidor Pere Soler ha lamentat que "ens hàgim quedat a terços". No s'ha fet la zona esportiva municipal de Mira-sol (l'empresa que l'havia de construir va fer fallida) ni tampoc s'ha utilitzat la reserva de sòl a Can Mates.

Xavier Tizón, regidor d'Esports, ha explicat que totes les decisions al respecte s'han fet amb el consens de les entitats esportives de la ciutat. A més, ha demanat als socialistes, a ICV i al PP, que es llegeixin el Pla aprovat el desembre del 2010 per veure "exactament el que s'està cumplint.

Guim Pros de la CUP demana "asseure's en una taula entitats i escoles municipals per posar-se d'acord i veure quines instal·lacions esportives fan falta realment a la ciutat perquè està clar que hi ha una mancança".

Álvaro Benejam, del PP, defensa que s’ha d’explicar públicament el pla d’equipaments i per això vota a favor.

Finalment, l'alcaldessa, Mercè Conesa demana als partits que tinguin memòria. A més,- ha dit- "per la crisi, s'han de prioritzar les inversions".

 
Comentaris

Destaquem