Rècord de participació en la 7a edició de la Transcollserola de BTT

Per primer any, la marxa s'ha fet sense marcatge i amb GPS. La resposta dels participants ha estat inesperada però molt positiva

Els canvis que ha introduït enguany la Unió Ciclista a la 7a Marxa Transcollserola de BTT –marcatge amb GPS en comptes de marcatge tradicional i l'organització d'una marxa més curta de 23 quilòmetres– han tingut efecte i han fet augmentar la participació. En total hi han participat 254 ciclistes, una xifra amb què s'ha establert un nou rècord de participació. Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat, ha assegurat que la resposta dels participants ha estat inesperada: "Els primers sorpresos som nosaltres. Ens vam arriscar substituint el marcatge tradicional pel GPS, però ha estat tot un èxit". Robledo també ha subratllat que el GPS "ha fet que la marxa sigui més dolça. Els participants s'han dedicat més a fer tècnica i sèries i no pas a fer carrera".

Tot i que la Marxa Transcollserola de BTT és de caràcter no competitiu, el ciclista que l'ha guanyada ha estat Rubén León, de l'empresa W2W, una de les empreses que ha col·laborat en l'organització.


Rubén León (al centre de la imatge), a la zona habilitada pels ciclistes al parc de Ramon Barnils. FOTO: Lali Puig

Dos recorreguts
La Transcollserola de BTT, que forma part del Circuit de Gran Fons BTT de la Federació Catalana de Ciclisme, dóna pràcticament la volta al massís de Collserola i transcorre per pistes forestals del parc, travessant els termes municipals de Sant Cugat, el Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Barcelona i Cerdanyola del Vallès. 

Enguany la marxa ha comptat amb dos recorreguts, el tradicional de 62 quilòmetres i amb un desnivell acumulat positiu de 1.300 metres; i un de més curt, de 23 quilòmetres i amb un desnivell acumulat positiu de 648 metres. Tots dos recorreguts, amb sortida i arribada al parc de Ramon Barnils, han comptat amb tres punts d'avituallament.

L'organització ha facilitat a tots aquells que no disposaven de GPS, poder-ne llogar un. Els participants també podien comprar l’últim model del Compe GPS amb un descompte del 35%.

 
Comentaris

Destaquem