Remuntada èpica de l'Olimpyc La Floresta FS per derrotar l'ENFAF Andorra

L'Olimpyc La Floresta FS es manté setè a la classificació i visitarà el sisè el pròxim cap de setmana

Victòria de punt d'honor, èpica i in extremis de l'Olimpyc La Floresta FS davant l'ENFAF Construccions Modernes Andorra per 2-1 en el partit d'aquest dissabte 5 de març corresponent a la jornada 19 de la Tercera Divisió Nacional de Futbol Sala. Els santcugatencs, que han anat perdent durant gairebé tota la segona meitat, han remuntat el partit els darrers tres minuts gràcies a l'atac amb porter-jugador.

El partit ha començat amb els locals pressionant ben amunt l'Andorra. En els primers cinc minuts de partit el marcatge entre un i l'altre equip ha estat ferotge i tots dos conjunts han provat de buscar el gol atacant l'esquena del rival. Així han arribat les primeres ocasions, les dues més clares pels visitants que no han sabut definir davant Nicasio Piazza.

Els minuts han anat passant i l'intensitat en la pressió inicial ha disminuit. Tots dos equips han començat a combinar amb facilitat a camp contrari, però ha estat de nou en una passada a l'espai quan l'Olimpyc La Floresta FS ha tingut l'1-0 a tocar. Xavi Monrabal s'ha plantat sol davant la porteria rival, però el seu xut creuat l'ha aturat bé el porter rival. Així és com els locals s'han anat consolidant sobre el parquet i un parell de minuts després una bona canonada dels locals buscant l'escaire ha fet actuar de nou amb encert al porter andorrà.

Però ràpidament la tònica del joc ha canviat completament i l'Andorra ha començat a rondar la porteria de Piazza amb més perill. La pressió dels visitants no deixava jugar còmodes als santcugatencs, que veien com el partit res tenia a veure amb l'1-6 de la primera volta. Carlos Nicolás ha buscat generar un canvi amb l'entrada de nou de Miquel Verdaguer i Adrià Santaolalla, però en veure que res funcionava s'ha vist obligat a demanar un temps mort.

L'entrada de revulsius com Aaron Ajoku, Enric Pallé i Daniel Martí ha propiciat una millora del joc local, però quan els locals més rondaven la porteria rival, una pèrdua a la frontal de l'àrea pròpia de Xavi Monrabal ha suposat el 0-1 en el marcador. Zona prohibida per cometre errades i Nicasio Piazza no ha pogut fer res davant la potent rematada creuada del rival. Mancava un minut pel descans i instants després en una jugada d'estratègia Verdaguer ha tingut l'empat. La seva rematada a boca de gol ha sortit mossegada i no ha enfocat porteria en una acció que ha conduït el partit a la mitja part.

Vint minuts completament blaus

La segona part ha començat exactament com una continuació de la primera i és que una nova pèrdua en la sortida ha generat una bona ocasió pels visitants que Piazza s'ha encarregat de desmuntar. El porter local, de fet, ha estat el gran protagonista dels primers minuts. Les seves bones aturades s'han encarregat de mantenir viva la flama de l'esperança per l'Olimpyc La Floresta FS i és que l'equip local no només veia com li costava sortir de la pressió sinó que cada error comès l'aprofitaven els andorrans per generar una oportunitat de perill.

Els minuts han anat passant sense extraordinàries ocasions de gol, però amb un equip local que s'ha anat quedant el parquet en propietat. La defensa andorrana mantenia els locals a ratlla, però l'equip de Carlos Nicolás pràcticament no deixava als visitants sortir de camp propi més que amb passades llargues que no conduien enlloc. Els blaus s'han anat bolcant i generant perill, però en les poques accions en què l'equip ha pogut combinar bé, la rematada no arribava.

No ha estat fins a la introducció del porter-jugador a tres minuts i escaig del final que l'equip ha aculat definitivament al rival andorrà. En la primera acció clara, una passada enrere d'Aaron Ajoku l'ha rematat a l'escaire Miquel Verdaguer. L'eufòria s'ha desfermat al Pavelló Municipal de La Floresta que ha vist com un minut després, i de nou amb porter-jugador, l'equip local ha capgirat el marcador mitjançant Adrià Santaolalla que ha aprofitat el regal d'Enric Pallé. Restaven 90 segons de patiment i molta tensió.

A 30 segons del final Nicasio Piazza, clau pel seu equip, ha volat per acabar de dilapidar les opcions visitants amb una excel·lent aturada celebrada per l'afició i companys com un gol. No era per menys i és que l'última acció del porter local ha acabat de segellar un triomf patit, però molt merescut d'un Olimpyc La Floresta FS que ha estat superior, especialment a la segona meitat.

Carlos Nicolás ha celebrat el creixement de l'equip en els últims partits i com tot i anar per darrere en el marcador, el grup ha seguit pressionant."No hem abaixat els braços, ens hem cregut el porter-jugador i al final el gol de l'empat ha estat la clau. Ells s'han vist desbordats a partir d'aquí i nosaltres teníem clar que tornaríem a treure el porter-jugador per buscar la victòria. I així ha estat".

Amb la victòria d'avui els santcugatencs sumen la vuitena de la temporada i es manté setè a la classificació amb 26 punts. El pròxim partit dels santcugatencs serà davant el CEFS Santpedor, sisè a la classificació només un punt per sobre dels blaus. Duel crucial per mirar d'escalar posicions a la classificació.