Remuntada de fe del CR Sant Cugat en el seu debut com a local a la Divisió d'Honor B

Els blau-i-negres queien 0 a 16 en l'inici de la 2a part davant el Gòtics RC, conjunt recentment ascendit a la Divisió d'Honor B

Victòria important de l'equip masculí del Club de Rugby Sant Cugat davant el Gòtics RC, el dissabte 14 de novembre, per un ajustat marcador de 17 a 16. Els blau-i-negres han estat tot el partit per darrere al marcador i no ha estat fins als darrers minuts que han pogut donar la volta a l'electrònic per seguir invictes en la competició.

En la primera part, una part que s'ha jugat molt en el mig del camp, els santcugatencs no han sabut crear quasi cap jugada de perill. Per la seva banda, els barcelonins han sabut aprofitar les seves ocasions i han marxat a la mitja part amb un avantatge de 0 a 9, gràcies a tres llançaments entre els 3 pals de Tomás Elena, jugador format a la pedrera del CR Sant Cugat.

En la reapresa, el Gòtics RC ha ampliat la seva avatatge, gràcies a una marca en una contra i la seva conseqüent transformació, no obstant això, els blau-i-negres han començat a créixer i, amb 2 marques i 2 transformacions, arribaven als darrers minuts amb un desavantatge de 3 punts. Finalment, Mathis Bruyere, amb un llançament de càstig, ha donat la volta a l'electrònic quan restaven poc més de 3 minuts.

Per a Dani Ripol, tècnic dels santcugatencs: "Marxem amb una bona sensació, després d'haver sabut patir durant el partit i, tot i la joventut, saber aixecar l'enfrontament. Ells han plantejat un partit molt bo iens han donat molta guerra, però finalment hem aconseguit guanyar".

A més, Ripol ha destacat que l'equip "s'ha confiat una mica i les coses no ens han acabat de sortit com volíem, i això fa que entris en una dinàmica negativa de la qual és difícil sortir. Però molt content amb el resultat final".

D'aquesta manera, els santcugatencs sumen un ple de victòries (2 de 2) d'ençà de l'inici de la Divisió d'Honor B i es col·loquen en la 3a posició a 2 punts del CAU València i el XV Barbarians Calvià, ambdós havent sumat 5 punts en els seus 2 primers enfrontaments gràcies al bonus ofensiu.

Amb tot, el pròxim repte dels santcugatencs serà, el dissabte 21 de novembre, a casa de l'Akra Bárbara RC d'Alacant, conjunt que suma 1 victòria i 1 derrota en aquest inici de competició. "Haurem de millorar l'agressivitat quan trenquem a terra, perquè avui el Gòtics RC ha estat més agressiu i s'ha endut més pilotes" ha sentenciat Ripol.

Primera part per oblidar

En la primera part, el conjunt blau-i-negre s'ha vist superat pel seu rival, tot i que en els primers minuts de joc, ambdós equips s'han mostrat molt de respecte i la igualtat ha quedat reflectida amb molt de joc al mig del camp.

Tot i això, la primera jugada de perill ha estat per Facundo Romano, jugador local que ha creat una bona jugada per als santcugatencs, no obstant això, la bona defensa rival ha evitat l'avançament
dels blau-i-negres.

Tanmateix, el Gòtics RC, tot i veure com un dels seus jugadors marxava expulsat al minut 14 per un cop de puny, s'avançava en el marcador amb un drop de Tomás Elena, un drop que ha deixat molt tocat a l'equip local, que no aconseguia penetrar en el camp contrari.

D'altra banda, l'exjugador del CR Sant Cugat Tomás Elena, ha seguit fent molt mal als blau-i-negres, i en 2 jugades consecutives, ha aprofitat el seu llançament entre 3 pals a tres quarts de camp per seguir avançant als barcelonins (0 a 9), en el minut 30 i en el minut 34.

Finalment, els santcugatencs han disposat d'una ocasió en els darrers minuts de la 1a part, després de forçar un touch proper a la línia de meta, però tot i les reiterades penetracions dels jugadors locals, el Gòtics RC ha sabut defensar el seu avantatge durant la 1a part.

Remuntada en les acaballes de l'enfrontament.

En la reapresa, els santcugatencs han sortit amb una altra actitud al terreny de joc, no obstant això, quan semblava que anaven a inaugurar el seu caseller amb una marca, una pèrdua de Joel Moraira quasi a la línia de marca ha suposat un contraatac molt ràpid dels Gòtics RC, que no ha desaprofitat per col·locar-se 0 a 16, anotant una marca i la seva corresponent transformació.

Quan pitjor pintaves les coses per al conjunt blau-i-negre, els locals han aprofitat una touch escurada a la seva banda dreta, i després d'un parell d'intents per superar la defensa rival, Paul Sidobre, amb una bona finta a la seva marca, ha retallat distàncies en el marcador (5 a 16). A més, Mathis Bruyere ha anotat el 7 a 16, amb la posterior transformació, en el minut 13 de la segona part.

Els barcelonins han continuat intentant crear perill, sobretot amb els llançaments d'Elena, moment en el qual han provocat 2 grogues de manera consecutiva pels santcugatencs Àlex Rodríguez i Nil Oteros. A més, la disputa de l'esfèric s'ha tornat a traslladar al mig del camp.

Finalment, i quan restaven només 5 minuts de joc, el CR Sant Cugat ha disposat d'una touch molt propera a la línia de marca que, després de moltes internades les quals ha defensat molt bé l'equip visitant, Oteros ha aconseguit materialitzar (12 a 16) i Bruyere ha retallat més distàncies amb la transformació (14 1 6).

Amb el resultat ajustat, els santcugatencs s'han bolcat en l'atac i, després d'una magnífica carrera d'Àlex Rodríguez, que ha avançat quasi fins als tres quart de camp del Gòtics RC, el CR Sant Cugat ha disposat d'un llançament entre els tres pals que Mathis Bruyere no ha desaprofitat per donar-li la volta a l'electrònic en els darrers 3 minuts d'enfrontament.