Reyes Estévez: "Espero que a la Sant Silvestre hi hagi molta gent al carrer animant"

L'exatleta internacional, que viu a Sant Cugat des del 2005, no hi prendrà part aquest 2015, però assegura que té previst fer-ho pròximament

L’atleta català Reyes Estévez López, de 39 anys, va ser atleta internacional, especialitzat en proves de mig fons, sobretot en la de 1.500 metres, on va aconseguir els seus millors èxits esportius. Durant molts anys va estar en l'elit de l'atletisme mundial, participant ens Jocs Olímpics i Mundials, convertint-se en un dels millors atletes espanyols de tots els temps.

Encara no ha participat mai en la Sant Silvestre de Sant Cugat, però en deu tenir referències...

El circuit és urbà i, tenint en compta que és dia 31 de desembre a la tarda, espero que hi hagi molta gent al carrer animant. Que hi hagi molt ambient! És una de les Sant Silvestres més importants de la província de Barcelona.

En la presentació de la 17a Sant Silvestre Barcelonesa-Sant Cugat, sisena que es fa a Sant Cugat, que es va fer el 15 de desembre, es va comprometre ha participar-hi en alguna edició.

Visc a Sant Cugat i ho faré. Enguany no la podré córrer perquè ja em vaig comprometre a córrer el 31 de desembre a la Sant Silvestre de Sabadell.

Vostè també organitza una cursa popular que, a més, és solidària.

El 3 de gener organitzo a Cornellà, la meva ciutat, amb l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, la segona cursa solidària La Cavalcada de Reis, que té com a principal objectiu recollir joguines per als nens més necessitats. Amb la Creu Roja recollim joguines per repartir per Reis.

Com ha canviat l'atletisme popular, no?

Ha canviat molt. Quan jo era atleta d'elit les carreres que hi havia eren per a atletes federats, de clubs. Ara, el boom del running s'ha traslladat a l'atletisme català, i ara córrer tothom. Cada any hi ha més curses a Catalunya.

Què és el que més li agrada de Sant Cugat?

M'agrada tot, sobretot la tranquil·litat. Jo sóc de Cornellà de Llobregat i vaig estar vivint deu anys al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. I per això la conec tan bé. He fet molts amics. Em sento molt feliç i a gust de viure a Sant Cugat.

Què fa ara Reyes Estévez?

El 2016 començaré a fer d'entrenador. Molta gent m'ho ha demanat. He dedicat tota la meva vida a l'atletisme i ajudaré a aquella gent que comença a fer atletisme. Aportaré la meva experiència.

De la seta etapa d'atleta d'elit, amb què es queda?

Sobretot, amb la formació que m'ha donat l'atletisme. He viatjat molt. He conegut a molta gent i he fet molts amics. L'atletisme m'ho ha donat tot.

 
Comentaris

Destaquem