Roberto Carballés guanya el Futures de Sant Cugat

Carballés, número 258 del rànquing ATP, guanya a Guillermo Olaso en dos sets, 6/3 i 6/2

Carballés i Olaso. FOTO: Amanda Bernal Carballés i Olaso. FOTO: Amanda Bernal
Roberto Carballés Baena, cap de sèrie número 3 i número 258 del rànquing ATP, ha vençut aquest diumenge al migdia la final del desè Torneig Internacional de Tennis Sant Cugat, que es juga al Club de Tennis Natació Sant Cugat. El canari ha guanyat en dos sets (6/3 i 6/2) el basc Guillermo Olaso, campió d'aquest torneig l'any 2010. Olaso era el cap de sèrie número 2 i ocupa actualment el número 228 del rànquing mundial.

Carballés i Olaso han protagonitzat una final entretinguda i vistosa, on el jove jugador tinerfeny s'ha mostrat més constant i decisiu en els moments clau. Carballés ha començat el partint guanyant els quatre primers jocs i posteriorment Olaso s'ha recuperat i ha aconseguit igualar els dos breaks del seu contricant. Olaso però, no ha pogut guanyar el joc de la igualada amb la seva sacada i ha acabat cedint el primer set davant un Carballés que ha estat més consistent amb el seu servei.

En el segon set Carballés ha fet break en el cinquè joc mercès a dos dobles faltes consecutives d'Olaso que han descentrat per complet al basc. Olaso ha acabat perdent els papers i Carballés ho ha aprofitat per trencar definitivament el partit amb un segon break i posteriorment guanyant el joc que l'ha servit per guanyar el set i el partit.

Primer títol de Carballés aquest 2013
Roberto Carballés és un jove tennista canari que actualment resideix al CAR de Sant Cugat. És una de les grans promeses del tennis espanyol. No obstant, aquest 2013 encara no havia guanyat cap títol: "La veritat és que se m'ha resistit una mica, aquesta era la meva sisena final aquest any. Estic content de que com a mínim hagi pogut guanyar un títol abans que acabi la temporada". Carballés ha explicat al TOT Sant Cugat que el seu objectiu és "ser més regular en el meu joc per poder seguir pujant en el rànquing".

També ha estat el campió del dobles
Roberto Carballés, fent parella amb el català Oriol Roca, també va guanyar divendres la final de dobles davant la parella formada per Marcos Giraldi i Ivan Gómez Mantilla. El resultat final va ser de 6/4 i 6/2.

En la final femenina de dobles les vencedores van ser l'argentina Tatiana Bua i la veneçolana Andrea Gamiz. La parella sudamericana va vèncer Lara Arruabarrena i Amanda Carreras (4/6, 6/2 i [10-7]).

Pel que fa a la final femenina d'individuals, l'holandesa Arantxa Rus va vèncer en tres sets a l'italiana Alberta Brianti.

 
Comentaris

Destaquem