El Rugby Sant Cugat perd i aparca la classificació pel play-off per l'última jornada

Els blau-i-negres no han pogut superar a un Valencia RC que ha mostrat una gran contundència en la seva visita al ZEM La Guinardera

El Rugby Sant Cugat ha caigut derrotat per 26 a 33 en el partit disputat la tarda del dissabte 6 d'abril al ZEM La Guinardera, davant el València RC. Aquesta derrota impedeix als homes de Martín García certificar de manera matemàtica la seva classificació pel play-off d'ascens a Divisió d'Honor. Els santcugatencs es jugaran la classificació la setmana vinent a Bilbao, en l'última jornada de la lliga regular.

El partit ha començat amb una intensitat molt alta, que no ha decaigut durant tota la primera meitat. Al minut 3, el Rugby Sant Cugat ha aconseguit el seu primer assaig del partit després d'una jugada enrevessada, en la qual Miguel Pelayo ha pogut, finalment, creuar la línia de gol. Arthur Picole ha estat l'encarregat de convertir l'assaig per posar el 7-0 al marcador. El Valencia RC no ha deixat de buscar l'empat des d'aleshores i la seva bona voluntat ofensiva s'ha vist recompensada amb la marca, i posterior transformació, que ha aconseguit al minut 13, i que posava l'empat al marcador (7-7). El partit estava en un moment en què els dos equips buscaven amb insistència la línia de gol contraria, i al minut 18 l'àrbitre del partit ha concedit un assaig de càstig favorable al Rugby Sant Cugat que tornava a avançar als blau-i-negres (14-7). A partir d'aquest moment el Valencia RC ha posat una marxa més i ha aconseguit superar en contundència i intensitat a l'equip de Martín García. Els valencians han retallat diferències amb un cop de càstig al minut 23 (14-10) i, posteriorment, han assolit tres noves marques, una d'elles convertida, abans del final de la primera part. Els equips han marxat al túnel de vestidors amb un resultat de 14-27 favorable al conjunt valencià.

Reacció insuficient del Sant Cugat a la segona part

El Rugby Sant Cugat ha sortit a jugar la segona part amb la intenció de remuntar un partit que se li havia posat molt advers al primer temps, ajudat per l'afició que omplia les grades del ZEM La Guinardera. Al minut 10, els santcugatencs han aprofitat una jugada llarga, en la que han mogut molt bé la pilota, per acabar trobant a Xavier Serrano lliure de marca, que ha aconseguit l'assaig. El Rugby Sant Cugat no ha aprofitat el xut a pals posterior a la marca i el resultat s'ha quedat en 19-27 al minut 50 de partit. A partir d'aquest moment el València RC ha intentat baixar les revolucions al partit, i hi ha hagut bastants interrupcions que no han permès als blau-i-negres aprofitar el bon moment de partit que travessaven. A més, els valencians han aprofitat dos cops de càstig favorables gairebé consecutius, per tornar a augmentar la distància al marcador (19-33) quan faltaven vint minuts pel final. Amb el partit completament costa amunt, els de Martín García, han pressionat de valent i han assolit un nou assaig, obra de Pau Bernaldo, en una jugada on han arribat a la línia de gol a base d'insistència i intensitat. Elie Chabut ha convertit l'assaig i ha donat esperances al conjunt de Sant Cugat, que quedava a només una marca de l'empat quan faltaven encara 15 minuts pel final (26-33). El València RC s'ha dedicat a defensar amb totes les forces que els quedaven en els últims minuts del partit, que ha finalitzat amb el marcador de 26 a 33.

Després de la conclusió del matx, l'entrenador del Rugby Sant Cugat, Martín García, ha lamentat la derrota dient que "ha estat un partit molt travat i això no ens ha beneficiat". Tot i això, García, ha destacat que "al segon temps s'han vist coses bones i a partir d'aquí hem de construir pel que queda. El Focus el tinc en el partit de Bilbao que és el que puc controlar, i no en els resultats d'altres partits".

El Rugby Sant Cugat, que és actualment quart a la classificació, s'enfrontarà la setmana que ve al Universitario Bilbao Rugby, en un partit on necessitarà la victòria per certificar la seva classificació pel play-off d'ascens a Divisió d'Honor.