El Rugby Sant Cugat perd en la darrera jornada i s'acomiada de la lluita per l'ascens

Els blau-i-negres cauen derrotats davant l'Universitario Bilbao Rugby i queden fora de les eliminatories de promoció a Divisió d'Honor

El Rugby Sant Cugat masculí ha caigut derrotat a la darrera jornada de la lliga Èlit de Divisió d'Honor B, davant l'Universitario Bilbao Rugby, i ha perdut la possibilitat de lluitar per l'ascens a Divisió d'Honor en la fase de promoció.

El matx ha estat molt igualat des de l'inici. L'Universitario Bilbao Rugby, que no tenia cap possibilitat ja en aquesta jornada d'accedir a places de promoció, ha igualat en intensitat al Rugby Sant Cugat, que es jugava les seves opcions en aquest darrer partit.

Els bilbaïns han posat la directa a l'inici del duel i han aconseguit dues marques, ambdues convertides, abans dels vint minuts de partit (14-0). En aquest moment, els de Martín García han entès que havien de posar una marxa més al seu joc si volien tenir opcions de victòria, i han obtingut tres assajos seguits, entre el final de la primera meitat i l'inici de la segona, que els han posat per davant (14-17).

Final de partit frenètic que acaba caient del costat del Bilbao

Els últims vint minuts de partit han estat un no parar d'accions ofensives i d'intercanvi de cops per part dels dos equips.

L'Universitario Bilbao Rugby ha empatat el partit a 17 amb la conversió d'un cop de càstig quan faltaven vint minuts. Un minut després, un assaig de Santi Clapés convertit per Arhur Picole, tornava a posar als santcugatencs amb set punts d'avantatge (17-24). El conjunt basc ha respost a la jugada següent tornant a empatar. El Rugby Sant Cugat, conscient que només els valia la victòria, ha posat tota la seva empenta en atacar, i al minut 70, ha aconseguit una nova marca, obra de Juan Benito, que de nou ha transformat Arthur Picole.

Però els blau-i-negres no han estat capaços de defensar el resultat en els últims minuts del partit, i els bascos han tornat a colpejar anotant un nou assaig, i posterior transformació, quan faltaven set minuts pel final, i encara han tingut temps per transformar un cop de càstig al minut 78 que consumava la derrota del conjunt de Sant Cugat (34-31).

Amb la derrota, el Rugby Sant Cugat finalitza en la 6a posició de la classificació de la Lliga Elit, sense poder entrar entre les 4 primeres posicions que donen accés a les eliminatòries d'ascens, a 3 punts del CR Liceo Francés, darrer equip en optar a l'ascens.