El Rugby Sant Cugat perd al seu debut a la Liga Iberdrola

Les blau-i-negre cauen fora de casa per 25 a 14 davant el Crat Residencia Rialta al primer partit de la competició regular

L'equip femení del club Rugby Sant Cugat ha viatjat a Galícia per enfrontar-se al Crat Residencia Rialta al seu debut a la Liga Iberdrola de Rugby aquest dissabte 11 de novembre. Un partit decisiu per saber qui estarà entre els quatre primers que optaran als play-off per al títol o entre els quatre darrers. Les santcugatenques han debutat a la lliga amb una derrota per 25 a 14.

En un partit on el vent i la pluja semblaven el jugador 16 i una pilota que amb l'aigua relliscava, els dos equips han entrat molt concentrats sabent que aquests punts són claus al primer partit. Les vermell-i-negres han començat a arribar a les línies rivals però la defensa del Crat no deixava passar al Rugby Sant Cugat. Quan tot just acabava de començar la primera part dues jugadores del Rugby Sant Cugat i del Crat han hagut de ser ateses a causa d'un xoc.

Els primers minuts de partit han estat marcats per moltes melees dels dos equips i d'imperfeccions a les passades i als controls de la pilota a causa de l'aigua. Tot i això, el conjunt gallec aconsegueix tot el avantatge a les touche que estan efectuant deixant al Rugby Sant Cugat amb menys posessió. Quan falten pocs minuts per la meitat de la part, la jugadora del Crat Inés Spinola anota un assaig que després no converteix en dos punts més obrint el marcador amb el 5-0 per a les gallegues.Les jugadores del Rugby Sant Cugat no es rendien i continuaven pressionant per arribar a travessar la línia de les locals.

En una jugada quan es passava l'equador de la primera part, Marina Garcia sumava 5 punts a les visitants que després Zoe Marie Elise convertiria en 7 punts i deixaria el marcador amb 5-7 a favor del Rugby Sant Cugat. En un cop franc a favor del Crat que decidia Ana Iglesias, les locals un xut sumaven 3 punts més fent el 13-7 per al conjunt local. Finalment, la primera part acabava amb l'assaig per part de Inés Spinola del Crat en una contra després d'una recuperació de la pilota i un atac per la banda esquerra on les visitants no arribaven a defensar, deixant el 20-7 al marcador al final de la primera part gràcies a la conversió de Ana Iglesias.

WhatsApp Image 2023 11 11 at 19.17.10 (1)

Més presència a la segona volta del Rubgy Sant Cugat pero amb poc èxit

La segona part ha començat amb un Rugby Sant Cugat amb la intenció de donar la volta al partit i aconseguir punts, però de nou s'ha trobat amb el mur del Crat que no els deixava passar en cap moment dels 10 metres. Tot just a l'inici de la segona part el Crat estava pressionant sobre la línia d'assaig de les santcugatenques que, després d'un xut per treure fora la pilota i guanyar metres, Mariana Romero després d'una recuperació de pilota i una carrera de mig camp obtenien un assaig per al Crat fent el 25-7 per a les locals gràcies als dos punts extra que convertiria la mateixa jugadora al xut.

A partir d'aquest assaig, el partit es va tornar en un xoc entre atacs i defenses dels dos conjunts. Per una part, les blau-i-negre van tenir més oportunitats i en moltes ocasions, aconseguien superar els tres quarts de camps del Crat, però, la forta defensa de les gallegues no deixava culminar les jugades per aconseguir els punts necessaris. En canvi, el Crat aconseguia arribar amb més freqüència que a la primera part, però amb unes carreres més llargues que en moltes ocasions acabava recuperant el Rugby Sant Cugat. Pel que fa a les melee, les d'Albert Casorràn estaven molt més fortes que les rivals i recuperaven la pilota i avança lentament cap a la línia d'assaig local. Finalment, quan l'àrbitre tenia el xiulet a la boca per xiular el final, Carla Arca empenyia la defensa cap al final del camp i realitzaven l'últim assaig del partit i que la rematadora Zoe Marie Elise convertiria en gol deixant el marcador final en un 25-14.

Albert Casorràn, entrenador de l'equip femení del Club de Rugby Sant Cugat, considera que no ha sigut un mal partit i que les inclemències del temps ha estat un hàndicap per als dos equips:" No ha estat un mal partit amb una segona part molt competitiva i amb molta intensitat, hem tingut una intensitat que no hem sigut capaces de mantenir a la primera part. Hem estat amb molta més possessió de pilota tot i que no hem acabat de definir." A la jornada vinent, el Rugby Sant Cugat viatjarà a Madrid per jugar un partit ajornat contra el Silicius Rugby Majadahonda.