El Rugby Sant Cugat presenta candidatura per quedar-se a la Divisió d'Honor

Les santcugatenques han guanyat vers un rival complicat, tot i que en el tram final han patit per assegurar-se els 4 punts

El femení del Club de Rugby Sant Cugat ha guanyat 12 a 10 davant del Cortevas Cocos Rugby, el diumenge 21 de novembre, en un partit molt igualat i que qualsevol dels 2 equips es podria haver endut. Les santcugatenques, però, sense fer el seu millor partit, han assegurat un important triomf que les allunya del descens directe.

Primera part molt igualada la viscuda en el partit entre el CR Sant Cugat i el Cortevas Cocos Rugby i és que, tot i que les sevillanes s'han avançat en el marcador amb un assaig, les santcugatenques han pogut igualar amb una marca de Sara Marín. A més, les sevillanes no han pogut acabar la primera part amb les 15 jugadores, després de l'expulsió d'una rival per targeta vermella en el tram final de la 1a part.

En la represa, les rivals han sortit millor sobre el terreny de joc, tanmateix, Raquel García ha trencat la defensa rival i ha pogut anotar a plaer, mentre que Axelle Ramon no ha desaprofitat la seva transformació (12 a 5). Les sevillanes ho han buscat de totes les maneres i, tot i retallar distàncies (12 a 10), no ha estat suficient per tombar a les blau-i-negres.

Albert Casorrán, entrenador del CR Sant Cugat, ha analitzat el partit: "Hem aconseguit guanyar i és molt important, però hem estat quasi tot el partit amb una jugadora més i hem patit massa per males decisions. Estàvem jugant bé fins ara, però ja ens hem tret el complex d'equip petit i amb això, augmenta el nivell d'exigència i avui era un partit que havíem de tenir controlat per les circumstàncies que hi ha hagut i no ha estat així".

Amb tot, i gràcies al triomf, les santcugatenques es mantenen en la 7a posició, a només 1 punt de la permanència directa, plaça ocupada pel CRAT Residencia RIALTA. En la pròxima jornada, el CR Sant Cugat rebrà la visita de l'Eibar Rugby Taldea, el dissabte 27 de novembre, tercer classificat: "En general estem jugant molt bé en casa i ens estem sentint còmodes, així que hem d'intentar aprofitar-ho i minimitzar els nostres errors quan tinguem la pilota".

Gran defensa local en la 1a part

El Cortevas Cocos Rugby ha sortit elèctric sobre el terreny de joc i durant els primers minuts ha buscat asfixiar el bloc de les blau-i-negres. No obstant això, una jugada de molta habilitat i velocitat d'Ana Maria Iglesias ha permès a les santcugatenques trencar línies i ha donat la possibilitat de trepitjar camp contrari a les locals. Amb això, Axelle Ramon ha gaudit d'un xut a càstig per avançar al CR Sant Cugat, però el seu llançament s'ha quedat curt.

Amb la igualtat en l'electrònic, una jugadora rival ha pogut trencar línies, però Raquel García, en última instància, ha pogut evitar l'avançada. Tot i això, en una puntada de peu per sobre per trencar la defensa local, el Cortevas Cocos Rugby ha pogut anotar la seva primera marca (0 a 5). La marca ha fet mal al CR Sant Cugat, que s'ha vist superat per les sevillanes, però una connexió entre Ramon i Iglesias ha estat a punt de suposar la igualada.

Les santcugatenques no han tirat la tovallola i, a base d'insistència i amb una jugada col·lectiva, ha pogut empatar el partit, amb un assaig de Sara Marín (5 a 5). A més, un placatge sense pilota ha deixat a les jugadores rivals amb inferioritat durant tot el partit per una targeta vermella en el minut 31. La superioritat ha donat ales al CR Sant Cugat, que en el darrer tram de la 1a part ha estat bolcat en terreny rival.

Una victòria patint massa

L'intercanvi d'arribades per part dels dos equips s'ha mantingut en els minuts inicials i, en una carrera rival, les sevillanes han creat molt perill, però per sort dels interessos locals ha aparegut Carla Rodríguez 'Percebe' per evitar un mal major. A més, una errada d'Allexe Ramon ha estat a punt de suposar el 5 a 10, però l'àrbitre ha anul·lat la marca il·legal de les visitants.

Les blau-i-negres, però, no s'han deixat intimidar i, en una increïble acció de Raquel García, la qual ha arrencat sola des del mig del camp amb molta velocitat, ha pogut arribar una nova marca local. A més, amb la transformació de Ramon entre els tres pals, l'equip ha pogut posar terra per mig (12 a 5).

El més difícil, però, encara estava per fer, i és que les santcugatenques havien de mantenir l'avantatge. No obstant això, el CR Sant Cugat se sentia còmode sobre el terreny de joc i Sara Marín ha tingut a tocar la tercera marca local.

Els darrers minuts del partit han estat agònics, i és que les sevillanes ho han buscat de totes les maneres. Amb això, i quasi sobre la botzina, el Cortevas Cocos Rugby ha pogut retallar distàncies amb un assaig, però no ha pogut igualar el partit, després d'errar la seva transformació. Ja en última instància, una escapada elèctrica de les rivals ha estat a punt de capgirar l'electrònic, tanmateix, Ramon s'ha vestit de salvadora i, amb un gran placatge, ha evitat un mal menor, certificant així la segona victòria del CR Sant Cugat com a local.