La saltadora que tanca la seva millor temporada esportiva

La santcugatenca Nora Taher, de l'Atleta del Club Atlètic Igualada, ha realitzat una temporada per emmarcar

La temporada 2019 ha estat la millor campanya esportiva per a l’atleta santcugatenca Nora Taher, de 21 anys. En la disciplina de triple salt, ha estat subcampiona d’Espanya Sub-23, tant en pista coberta com en l’aire lliure. També ha estat campiona de Catalunya absoluta i sub-23 en pista coberta i segona en l’aire lliure, i segona en el campionat català sub-23 en l’aire lliure. En aquesta campanya també ha fet les seves millors marques personals, en l’aire lliure (13.26) i en pista coberta (12.99). En la prova de salt de longitud ha estat segona en el Campionat de Catalunya Absolut i Sub-23 en Pista Coberta. Ha debutat, com a integrant de la selecció espanyola, en l’Encontre Internacional Portugal-Espanya de Salts.

Taher ha fet tres podis més en un Campionat d’Espanya, en triple salt. Un primer lloc en l’estatal sub-23 en pista coberta i dues medalles de bronze, en l’estatal júnior en l’aire lliure i en l’estatal sub-23 en l’aire lliure. Ha fet dotze podis en diferents Campionats de Catalunya en triple salt, i dos en salt de longitud.

 

A partir del gener, iniciarà una nova temporada atlètica, l’última en la categoria sub-23, en la que repetirà experiència en un encontre internacional de països, el Campionat Unió Mediterrània Sub-23, el 6 i 7 de juny, a La Núcia (Alacant). Per tercer curs consecutiu, defensarà el Club Atlètic Igualada, després de fer-ho durant dos anys al FC Barcelona. Abans, es va formar al Club Muntanyenc Sant Cugat, de benjamí fins a juvenil.

Nora Taher competint. FOTO: Arxiu

Nora Taher competint. FOTO: Arxiu

Els reptes de futur

Entre els seus reptes, destaca el fet de voler arribar als 14 m. “Vull ser la primera atleta d’1,63 m d’alçada que salta per sobre dels 14 m”, diu. “Tots els esportistes somiem en ser en uns Jocs Olímpics. Un repte molt ambiciós, més a llarg termini, seria participar en algun Campionat del Món o d’Europa”, explica.

A Nora Taher, que està becada al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Catalunya, a Sant Cugat, i estudia el segon curs d’Estudis Anglesos, l’entrena Toni Corgos, també director tècnic esportiu del Club Muntanyenc. En els dos últims anys fa d’entrenadora de les categories sub-8, sub-10 i sub-12 del Club Muntanyenc.

 
Comentaris

Destaquem