Sant Cugat acollirà l'assemblea internacional de l'esport adaptat

Després de celebrar la Copa Intercontinental de Futbol 7 l'estiu passat, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) ha decidit organitzar aquesta trobada a la ciutat

 Copa Intercontinental Copa Intercontinental
El pròxim octubre, del 8 al 12, Sant Cugat acollirà  l’Assemblea de la Federació Internacional d’esport adaptat per a persones amb paràlisi cerebral, que reunirà unes 70 persones de l’equip directiu de la federació internacional (CPISRA) i de les seves 25 delegacions.  L’espai que acollirà l’assemblea serà el Sant Cugat Hotel&Restaurant.

L’alcaldessa ha celebrat la notícia i ha recordat que “Sant Cugat va implicar-se plenament amb la Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral que va tenir lloc aquest estiu al municipi. La nostra voluntat era donar suport a l’esport adaptat i promoure els seus valors socials. Per això ara ens fa molta il·lusió acollir l’assemblea de l’organisme que representa l’esport adaptat a nivell internacional”.

Perquè fer-ho a Sant Cugat?
La ICUP 2013 va resultar una oportunitat de mostrar la FECPC al món i, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, es va aconseguir que aquest esdeveniment fos un èxit tant a nivell de participació com organitzatiu. Aquesta realitat va animar la Federació Catalana a presentar candidatura per a la celebració de la reunió de federacions que la CPISRA organitza cada dos anys. La decisió de fer-ho a Sant Cugat simbolitza, per part de la FECPC, un agraïment i un retorn pel gran suport que va rebre en tot moment de Sant Cugat i de les seves entitats.

L’assemblea general acollirà aproximadament vint-i cinc delegacions del total de membres de la Federació Internacional, així com els responsables tècnics dels esports que actuen sota el paraigües de l’entitat: el futbol7, el race runnig, slalom en cadira de rodes i esports d’hivern. Tot l’equip de directiu, encapçalat pel seu President, en Koos Engelbrecht, també hi seran presents.

A banda de resoldre els temes generals d’una assemblea de Federació, la cita també servirà als assistents com a trobada d’experiències en què es crearan diferents grups de treball que tindran com a objectiu la millora de les condicions de l’esport adaptat arreu del món. Els temes concreta a tractar encara no han estat confirmats pels membres de CPISRA, però giraran entorn la inclusió de l’esport i la promoció de modalitats esportives per a esportistes amb més grau d’afectació motriu.

 
Comentaris

Destaquem