Sant Cugat acollirà la primera Copa d'Europa de Boccia

Aquest esdeveniment esportiu internacional adaptat serà classificatori pels Jocs Paralímpics de Río 2016

La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) organitzarà al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, del dimecres 1 al dissabte 4 d'abril, la Copa d'Europa de Boccia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. Aquesta serà la segona competició internacional de primer nivell que en tres anys organitza la FECPC a Sant Cugat. El juliol i agost del 2013 va convocar el torneig ICUP de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral. La BISFed es va fundar al 2013.

La BISFed European Boccia Cup 2015 l'organitzarà la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals per delegació de la Boccia International Sports Federation (BISFed), federació de la que la FECPC n'és membre. Es tracta de l'esdeveniment esportiu internacional adaptat més important de la temporada ja que serà classificatori pels Jocs Paralímpics de Río 2016.

25 països europeus i 500 persones
En aquesta primera edició de l'European Cup (Copa d'Europa) hi participaran uns 25 països europeus, entre els que destaquen Espanya (amb diferents esportistes catalans), Portugal, Gran Bretanya, Bèlgica, Hungría, Txèquia i Noruega. Està previst la participació de 150 esportistes amb paràlisi cerebral. Entre participants, cos tècnic, acompanyants, àrbitres i organitzadors, la BISFed European Boccia Cup 2015 pot arrossegar unes 500 persones.

Les categories que estableix l'organització són les següents: Individual (BC1, BC2, BC3 i BC4); Parelles (BC3 i BC4), i Equips (BC1/BC2.

Muñoz: "És el reconeixement a la feina ben feta"
Per al santcugatenc Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), el fet que els hagin concedit l'organització d'aquest campionat europeu "és el reconeixement a la feina ben feta. Amb l'organització de la ICUP de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral, a l'estiu del 2013, vem demostrar la nostra capacitat d'organització". Muñoz també ha detallat que aquest fet "és un reconeixement als nostres esportistes" i que "Sant Cugat és una ciutat amb sensibilitat".

La boccia, referent de l’esport adaptat
L’esport de la boccia es remunta a la Grècia clàssica, sent rescatat a la dècada dels anys 80 pels països nòrdics, els quals el van adaptar a les persones amb discapacitat. Aquest esport se sembla a la petanca, encara que es diferencia en el material, les dimensions del camp i en algunes normes del joc. Aquesta modalitat esportiva es pot jugar en parelles, equips i/o individualment. Es tracta d’un esport que possibilita la participació de jugadors amb alt grau de discapacitat física i que compta amb una gran repercussió internacional.

 
Comentaris

Destaquem