Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018 tindrà més de 200 activitats

L'Ajuntament ha presentat el programa

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat el programa oficial de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018, amb més de 200 activitats, aquest dimarts, 20 de març, al vespre, a El Siglo. El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha presentat les diferents xerrades i activitats que es faran fins al mes d'agost (destaca un Tribuna Sant Cugat Empresarial amb l'esport, que es farà la primera setmana de juliol), tot i que ja des de fa temps es coneixen quines són les principals competicions esportives que acollirà Sant Cugat aquest 2018, com la Superlliga Júnior de voleibol (es va fer del 15 al 18 de febrer), la Volta Ciclista a Catalunya (el 21 de març), el Campionat de Catalunya de Mitja Marató (el 29 d'abril), el Campionat d'Espanya de Clubs Sub-18 de rugbi (el 5 i 6 de maig), el Campionat de Catalunya i d'Espanya de F3A d'aeromodelisme i ràdio control (del 29 de juny a l'1 de juliol), els CPISRA World Games (del 5 al 16 d'agost) i el Campionat de Catalunya Absolut de gimnàstica rítmica (al novembre).

Durant l'acte també s'ha presentat el vídeo promocional de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport, que en el seu moment va ser una iniciativa de l'associació Sant Cugat Creix.

L'acte, que ha comptat amb un centenar de persones, ha estat presidit per Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, acompanyada del regidor d'Esports, Eloi Rovira; Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona; i els padrins de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport, Gemma Mengual i Alex Corretja.

L'alcaldessa lloa els clubs

Hi han assistit un centenar de persones. FOTO: Artur Ribera

L'alcaldessa de Sant Cugat ha centrat el seu discurs a lloar la tasca dels clubs esportius, amb un "immens agraïment. Fan molt bé la seva feina i hem pogut tirar endavant aquest projecte de Ciutat Europea de l'Esport perquè tenim un teixit esportiu excepcional, que està fet de persones que ja fa temps es van implicar en entitats esportives. Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport és un homenatge a totes aquestes persones que han estat i estan dedicades a l'esport tants i tants anys. L'ajuntament sol no tindria la força i la potència que té si vosaltres, les entitats, no fóssiu el nostre costat".

Figueras: "Sant Cugat és un referent com a ciutat esportiva"

Alex Corretja i Gemma Mengual, padrins de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018. FOTO: Artur Ribera

El secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya ha assegurat que Sant Cugat "és una ciutat referent per moltes coses, i és també avui més que mai referent com a ciutat esportiva". Per a Figueras, aquest distintiu de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport "és un reconeixement a la feina feta i a la previsió del rol que ha de tenir l'esport a Sant Cugat".

La diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona ha destacat "l'aposta de Sant Cugat per l'esport" i la importància "d'ajuntar les paraules Europa i esport".

Gemma Mengual ha explicat que "per a l'Alex i per a mi és un honor ser ambaixadors de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport. Per nosaltres és molt important. Sant Cugat és la nostra ciutat".

Finalment, Alex Corretja ha explicat que amb la Ciutat Europea de l'Esport, Sant Cugat serà un referent mundial" i que "l'esport és vital per a tothom, petits i grans".

L'acte l'ha conduït el periodista esportiu de TV3, el santcugatenc Rafel Bagot, i l'han amenitzat amb la seva música Carola Ortiz i Bartolomeo Barenghi.

 
Comentaris

Destaquem