Sant Cugat Creix, sorprès amb part del contingut de la moció d'ERC-MES

Sant Cugat Creix qüestiona que els criteris d'assignació d'espais i horaris els hagin de gestionar els clubs esportius

ERC-MES presentarà al ple d'aquest dilluns 15 de febrer una moció que pretén dotar el Pla Estratègic de l'Esport d'una comissió mixta integrada per l'administració, les diferents forces polítiques amb representació al ple, la Coordinadora d'Entitats Esportives i els clubs esportius de la ciutat, que elabori les bases per encetar un procés de diagnosi qualitatiu i quantitatiu que permeti fer una fotografia de l'actual situació de l'esport a Sant Cugat.

La moció també estableix, entre altres, fer una proposta estratègica global, fer una proposta de patrocini i mecenatge de les entitats i clubs esportius, fer una revisió dels criteris d'assignació d'espais i horaris per a entrenaments i competició oficial, revisar el sistema de subvencions i aprovar el Pla Estratègic de l'Esport durant el primer trimestre de 2017.

Sant Cugat Creix s'oposa a part del text

Tot i que Sant Cugat Creix valora positivament la bona intenció d'ERC-MES per ajudar el desenvolupament de l'esport local i pel contingut general de la moció, l'associació esportiva lamenta que ERC-MES hagi presentat la moció sense comprovar la visió conjunta de totes les parts implicades i que proposi com a interlocutor únic a la Coordinadora per tractar algunes qüestions que són molt sensibles.

Una de les qüestions que no troba bé Sant Cugat Creix és que, segons la moció, seria la Coordinadora qui s'encarregaria, conjuntament amb l'Ajuntament, d'establir els criteris d'assignació d'espais i horaris per a entrenaments i competició oficial. "El que no volem és barallar-nos els clubs de la Coordinadora per les franges horàries. Això ho ha de fer l'Ajuntament, és una qüestió tècnica", ha argumentat Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix.

Cal recordar que la Coordinadora d'Entitats Esportives està integrada per alguns clubs de la ciutat, no per la seva totalitat, i que hi ha clubs com el Junior FC, que forma de Sant Cugat Creix, que no els han deixat formar-ne part.

ERC-MES respon a la reacció de Sant Cugat Creix

ERC-MES ha emès un comunicat per aclarir el seu posicionament després d'haver rebut la carta de Sant Cugat Creix. En aquest comunicat expressa que el partit demanarà una trobada amb Sant Cugat Creix per aclarir la situació i trobar punts d'entesa, i que la proposta no té la intenció d'excloure ningú: "Ben al contrari. La idea de fer un Pla Estratègic ha d'incloure cadascun dels agents implicats".

Els republicans també han defensat la seva postura recordant que "a la Coordinadora també hi ha la gran majoria de clubs de Sant Cugat Creix" i que "des de novembre la majoria dels clubs de la Coordinadora i Sant Cugat Creix són coneixedors de la proposta".

Finalment assegura ERC-MES en el comunicat, "intentarem sempre tenir contacte directe i regular amb les entitats implicades per evitar malentesos comunicatius i afavorir unes relacions ben cordials". La moció finalment també estarà signada per CDC.

 
Comentaris

Destaquem