Sant Cugat Creix vol continuar amb l'Ethics4Sports "tot i el silenci de l'Ajuntament"

L'entitat esportiva vol mantenir el programa actiu i considera que l'Ajuntament en cap moment posa de manifest cap proposta

Sant Cugat Creix va emetre un comunicat, el darrer divendres 16 d'octubre, on demanava a l'Ajuntament de Sant Cugat el traspàs de la gestió directa de totes les eines de comunicació i formació construïdes amb recursos europeus per a la difusió de l'Ethics4Sports.

D'aquesta manera, Sant Cugat Creix explica, en el seu comunicat, que en els darrers 14 mesos "no hi ha hagut cap voluntat de cedir-nos l'eina de registre, tot i l'absència d'un pla per l'E4S a la ciutat i que l'Ajuntament no pot donar cap suport econòmic o logístic a Sant Cugat Creix pel programa, argumentant problemes jurídics insalvables".

A més, segons ha assenyalat Sant Cugat Creix, l'objectiu d'aquest traspàs és "mantenir i difondre el programa E4S arreu dins i fora de Sant Cugat, fer públic als clubs interessats el Pla de millora de comportaments que va sortir de l'estudi de Blanquerna i reaprendre les iniciatives per sumar altres agents i buscar suport d'altres administracions".

Així ho explica Miquel Martínez, membre de Sant Cugat Creix: "Sentim una mica de decepció amb la situació. Nosaltres treballem de manera voluntària amb l'Ethic4sSports perquè considerem que Sant Cugat és una ciutat molt activa esportivament i per part de l'Ajuntament, només rebem arguments jurídics que no tenen sentit".

 

Antecedents

Sant Cugat Creix va ser un dels socis fundadors d'Ethics4Sports el 2014, una iniciativa internacional que actualment s'emmarca dins del programa Erasmus + de la Unió Europea (UE) amb la idea de potenciar valors com la solidaritat o la companyonia en el món de l'esport conjuntament amb un consorci europeu. A més, el projecte va ser considerat com un Programa Municipal de Valors i obert a totes les entitats esportives de la ciutat mitjançant l'Ajuntament, a finals del 2018.

No obstant això, l'octubre de 2019, els camins de Sant Cugat Creix i l'Ajuntament de Sant Cugat es van separar, després que l'entitat esportiva no veiés possible seguir destintant més finançament propi a un Programa Municipal, mentre que el nou equip de govern decidís que volia iniciar una fase d'estudi tècnic del sistema E4S per entendre el possible impacte del programa en l'esport de la ciutat abans de reprendre el sistema de nou com a Programa Municipal. 

Amb tot, Ethics4Sports compta amb la vinculació de 23 clubs, amb un total de 8.241 esportistes i 634 tècnics. D'aquesta manera, les 23 entitats esportives que formen part de l'Ethics4Sports són: el Club Muntanyenc Sant Cugat, l'Escola de Patinatge Artístic Sant Cugat, el Club de Rugby Sant Cugat, el Futbol Sala Sant Cugat, el DSV Club Voleibol Sant Cugat, el Sant Cugat Futbol Club, el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el CFU Mira-sol Baco, la Unió Ciclista Sant Cugat, l'Olympic Floresta Futbol Sala, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, el Qbasket Sant Cugat, la Unió Esportiva Sant Cugat, el Club Junior FC, l'Handbol Sant Cugat, el Club Gimnàstica Artística Sant Cugat, el Club Ball Esportiu Sant Cugat, el Club Esportiu Valldoreix, l'Associació Esportiva Institut Angeleta Ferrer, el Club Tennis Natació Sant Cugat i el Valldoreix FC.

 
 
Comentaris

Destaquem