Sant Cugat dona la benvinguda a l'esgrima amb la presentació d'un nou club

El club entrena a l'Institut Arnau Cadell i prové d'una iniciativa independent amb experiència en el món de l'esgrima

L'esgrima a Sant Cugat és una realitat, després que el Club d'Esgrima Sant Cugat s'hagi presentat oficialment a la ciutadania, el dissabte 30 d'abril a l'Institut Arnau Cadell. Així doncs, el municipi compta amb una nova disciplina esportiva amb la creació d'aquest nou club, el qual esdevé d'una iniciativa independent i amb projecte de futur propi.Durant la presentació del club, Massimo Chicca, president de l'entitat, s'ha mostrat cofoi d'acostar una nova modalitat esportiva a Sant Cugat: "Arribem amb la intenció que el municipi pugui conèixer aquest esport i esperem poder ser un atractiu per a la ciutadania".

En l'acte de presentació també ha estat present Miquel Ojeda, president de la Federació Catalana d'Esgrima, el qual ha celebrat comptar amb un nou club: "Per a nosaltres la creació d'un nou club és un dels millors moments, i que millor que en el nostre centenari". Ojeda, a més, ha destacat que el Club d'Esgrima Sant Cugat neix amb la intenció de tenir una identitat pròpia i ha agraït a l'Ajuntament (el qual no ha estat present pels 3 dies de dol decretats per la mort de la vocal de l'EMD de Valldoreix Elena Degollada) el suport que ha donat per a la creació del nou club: "Esperem que sigui l'inici d'una llarga relació".

Presentació del Club d'Esgrima Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart

Presentació del Club d'Esgrima Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart


Finalment, el vicepresident del Club Scherma Pisa – Antonio Di Ciolo d'Itàlia, Simone Piccini, a través d'una videotrucada, ha ofert un agermanament al nou club santcugatenc, amb el qual manté un contacte estret. Amb tot, el Club d'Esgrima Sant Cugat aterra al municipi amb una filosofia clara: acostar l'esport als santcugatencs. És per això, que el club té obertes les inscripcions per a tots aquells que es vulguin iniciar en aquest esport olímpic.

Una exhibició d'alt voltatge

Durant la presentació del Club d'Esgrima Sant Cugat, el club ha mostrat una exhibició de l'equip femení de floret, el qual aquesta temporada ha acabat en la 3a posició de la Lliga Iberdrola, màxima categoria estatal. És per això que l'entitat santcugatenca ha convidat al Club Esgrima Mediterráneo Valencia, sortint victoriós el conjunt local per 45 a 21.

L'equip femení de floret del Club d'Esgrima Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart

L'equip femení de floret del Club d'Esgrima Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart


L'equip, el qual competeix en l'elit, ha estat format per Bàrbara Ojeda (Campiona d'Espanya al 2014 i Campiona de Catalunya al 2021), Cristina García (subcampiona d'Espanya al 2014 i Campiona d'Espanya per equips), Marina Ojeda (Campiona d'Espanya i Campiona de Catalunya el 2019) i Mariana González (debutant i que ha començat amb el Club d'Esgrima Sant Cugat el gener del 2022). L'entrenadora és Montse Esquerdo, mentre que Juan Ramón González és el segon entrenador.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem