El Sant Cugat FC guanya i certifica la permanència a Primera Catalana

Els vermell-i-negres han derrotat per 1 a 0 a l'Alguaire CE en un partit on hi han hagut d'insistir fins al final per poder trencar el mur defensiu del rival

El primer equip masculí del Sant Cugat FC ha guanyat per 1 a 0 davant l'Alguaire CE en el partit disputat aquest dissabte 4 de maig al camp de la ZEM Jaume Tubau. Amb aquest resultat els d'Eric Chalamanch han aconseguit certificar matemàticament la permanència a Primera Catalana, que ja tenien pràcticament assegurada des de la jornada anterior, i ara miren cap a les posicions de la part alta de la taula, des del sisè lloc provisional que ocupen en aquest moment, quan queden dues jornades pel final de la competició.

La primera meitat ha finalitzat sense gols. El Sant Cugat FC ha sortit dominant, conscient de tenir un nivell major que el seu rival, pressionant amunt i ofegant la sortida de pilota de l’Alguaire. Però amb el pas dels minuts el ritme ha baixat i els visitants han pogut respirar i, fins i tot, projectar-se en atac en alguna ocasió, tot i que sense generar perill.

Els vermell-i-negres ho intentavan sobretot per banda dreta, amb les combinacions entre Ferran Roca i Guillem Benet de tres quarts de camp cap amunt. Així ha arribat l’ocasió més clara del partit, una paret molt precisa entre aquests dos jugadors ha acabat amb Guillem Benet picant suaument la pilota des de dins de l’àrea, fora de l’abast del porter, però el pal ha acabat escupin l’esfèrica quan el públic ja cantava el gol. Han estat els millors minuts dels santcugatencs que, només dos minuts després, han tingut una altre clara ocasió, després d’una gran passada en profunditat de Martí Garcia que no ha pogut aprofitar Ferran Roca ja que el seu xut ha sortit una mica alt. L’Alguaire ha aguantat ben plantat defensivament sobre el camp la resta de la primera part i el marcador no s’ha mogut.

La insistència s'ha vist recompensada a la segona part

La segona meitat he estat gairebé un calc de la primera. El Sant Cugat FC dominant el partit i la possessió de pilota, i l'Alguaire CE ben tancat i esperant la possibilitat de sorprendre a la contra. En aquesta ocasió els vermell-i-negres han insistit molt per la banda esquerra buscant trencar la barrera defensiva del rival. A la segona meitat del segon temps han arribat les ocasions més clares de gol, amb dos remats de cap de Marc Arnau. El primer l'ha desviat el porter de l'Alguaire CE, que ha tingut una actuació destacada, i el segon ha marxat lleugerament desviat. El Sant Cugat FC ha tornat a avisar només uns minuts després, amb un xut de falta directa de Ferran Roca que ha fet intervenir, una vegada més, al porter rival.

Finalment, la insistència ha tingut el seu premi quan faltaven deu minuts pel final del matx. Després de la sortida d'un córner, la pilota ha quedat morta dins de l'àrea, i Àngel Pomar, que ha estat el primer a arribar, ha finalitzat amb un xut sec que s'ha colat a la porteria rival. L'Alguaire CE no s'ha donat per vençut i ha buscat l'empat sumant jugadors en la parcel·la ofensiva, fins i tot el porter, en els últims minuts, però el Sant Cugat FC ha aguantat bé les envestides finals.

En acabar el partit, l'entrenador del Sant Cugat FC, Eric Chalamanch, ha declarat que sabien que es trobarien un rival "molt tancat i que aprofita qualsevol error teu per intentar córrer". El míster ha reconegut que els ha faltat "precisió en l'últim terç per acabar les jugades" però s'ha mostrat content que "un altre cop la pilota parada, que ja ens ha donat molts punts, hagi estat la solució per un partit d'aquestes característiques". Chalamanch ha celebrat la permanència, però ha assegurat que "l'objectiu de l'equip és arribar el més amunt possible de la classificació".