Un Sant Cugat FC a mig gas allarga la bona dinàmica de resultats a Preferent

El conjunt femení del Sant Cugat FC guanya per 3-1 a l'AEC Manlleu en un partit en què ha sabut aprofitar les ocasions que ha tingut per endur-se els tres punts

El femení del Sant Cugat FC imposa la seva autoritat davant l'AEC Manlleu en guanyar per 3-1 un costós partit i allarga la bona dinàmica de resultats a la Preferent. En el partit disputat el dissabte 29 de maig, les santcugatenques han aprofitat les poques ocasions que han tingut i s'han endut tres punts per sumar una nova victòria i per intentar acabar el més amunt possible a falta de 2 partits per finalitzar la lliga.

La primera part ha començat amb el partit calmat i amb els dos equips sense prendre gaires riscos i sense incomodar la porteria contrària. El joc pausat i la bona pressió de l'AEC Manlleu ha fet que el Sant Cugat FC no se sentis a gust en el terreny de joc i que no pugués tenir el domini que ha volgut. Tot i no tenir un domini aclaparador, en la primera arribada que han tingut les de Tono Cadevall, Paula Sanabria ha fet l'1-0 al minut 35.

A la segona part, les de Tono Cadevall han sortit amb la intenció d'atacar i gràcies a això han pogut fer el 2-0 en els peus d'Alexandra Garcia i posar distància en l'electrònic. Després del gol, les santcugatenques han abaixat el ritme i l'agressivitat que han tingut en la primera acció i el partit s'ha calmat. Tot i el 2-0, les locals han estat a punt d'endur-se un ensurt amb un gol de l'AEC Manlleu i una acció posterior que ha estat a punt de suposar el 2-2. No obstant això, el Sant Cugat FC ha controlat el final de la segona part i amb un gol d'Ari Forment ha fet el 3-1 quan faltaven 6 minuts pel final i ha certificat la victòria i els 3 punts.

Després del partit el tècnic, Tono Cadevall, s'ha mostrat exigent tot i el triomf: "A la primera part hem sortit com sempre, però no hi ha hagut gaires ocasions de gol, així i tot hem pogut posar-nos per davant. A la segona part hem estat més fines, elles han pujat la intensitat i hem fet el 2-0, i en dues distraccions nostres quasi ens empaten. La mateixa tònica de tota la temporada, sempre ens generen poc i amb perill i a nosaltres ens costa molt generar-lo".

El Sant Cugat FC és provisionalment segon amb 31 punts a tres del líder i en el penúltim partit haurà de visitar el camp del Femení Manu Lanzarote, el diumenge 6 de juny a les 18:45 hores. "La setmana passada va ser un cop molt fort i el que hem de fer és seguir sumant, volem guanyar els dos partits que ens queden i quedar el més adalt possible" ha sentenciat Cadevall.

1a part amb ritme baix

El matx ha començat amb més possessió per al Sant Cugat FC tot i que amb un AEC Manlleu que ha col·locat el seu bloc a tres quarts de camp. Els dos equips s'han defensat bé, però cada vegada que recuperaven la pilota, les locals volien sortir de forma ràpida per sorprendre a la defensa alta de les visitants. No obstant això, els primers 10 minuts han estat de tempteig i cap dels dos equips ha volgut prendre molts riscos.

La bona pressió de les visitants ha fet que el Sant Cugat FC no pogués gaudir de possessions tranquil·les per tal de dominar el partit i les visitants ho han intentat amb passades llargues i amb algun xut llunyà, però no han inquietat la porteria de Tamara Martín. A les vermell-i-negres les ha costat trobar la porteria contrària, però ha intentat sortir ràpid en contraatac, amb això una passada llarga a Carlota Rodríguez l'ha finalitzada amb un xut des de fora de l'àrea, en l'única ocasió clara de les locals a la primera part.

Després de l'aturada per hidratació en el minut 30 les santcugatenques han passat a tenir més domini i en la segona ocasió clara de gol les de Tono Cadevall han fet el primer del partit gràcies a un bon cop de cap de Paula Sanabria en la sortida d'un córner que ha superat a la portera rival per fer l'1-0. Just després del gol, el Sant Cugat FC ha estat a punt de rebre l'empat després d'un malentès entre Sara Zauner i Tamara Martín que ha deixat la pilota per una davantera rival, però aquesta gairebé sense portera no ha estat capaç de marcar.

Tot i l'1-0 i que les santcugatenques han tingut la pilota, les visitants han sortit ràpid al contraatac en cada jugada, i en la sortida d'un córner han tornat a tenir l'empat, però la sort ha tornat a estar de cara al Sant Cugat FC, que ha marxat amb 1-0 al descans.

La superioritat local s'ha fet notar al 2n temps

Les vermell-i-negres han sortit amb una intenció clara d'atacar a la primera part i en una molt bona pressió s'han acostat ràpidament a la porteria rival. Gràcies a això, amb una recuperació Alexandra Garcia s'ha quedat sola i amb un xut creuat ha fet el 2-0 per posar una mica de terra pel mig en el partit.

Amb el 2-0 el Sant Cugat FC ha mogut la pilota amb més criteri per tal de cansar a les rivals i de posar tranquil·litat en el partit. Amb el pas dels minuts, les locals han tingut algunes oportunitats amb dos xuts llunyans, però s'ha anat desinflant i la tensió del partit ha anat baixant. Les santcugatenques amb una bona defensa i amb possessions llargues, han fet que passessin els minuts.

Tot i això, en una jugada aïllada, una passada llarga ha deixat a una jugadora de l'AEC Manlleu sola davant Tamara Martín i aquesta no ha perdonat per fer el 2-1 en el minut 71 i retallar distàncies i posar emoció al tram final del partit. En la següent jugada les visitants han estat a punt de fer l'empat en una desconnexió de les jugadores locals, però aquesta vegada Martín ha pogut evitar l'ensurt per al conjunt local en menys d'un minut. Posteriorment a aquestes dues accions consecutives molt ràpides, el Sant Cugat FC no ha patit en excés, el partit ha tornat a agafar revolucions baixes i el bon criteri amb la pilota de les locals ha tornat a ser el protagonista.

Finalment, després d'una possessió llarga una bona jugada per la banda de Elisabet Romero que ha superat la defensa rival, ha vist la incorporació a l'àrea d'Ari Forment, i aquesta amb un dur xut ha superat la portera rival per fer el 3-1 i sentenciar el matx al minut 84, que ha suposat el resultat definitiu.