El Sant Cugat FC obre una escola de futbol al Senegal

Una expedició d'entrenadors vermell-i-negres ensenyarà la metodologia als futurs tècnics de l'escola perquè puguin seguir entrenant i millorant

El Sant Cugat FC segueix portant els seus colors arreu del món, i és que després de fundar el Campus Sant Cugat Índia, el club vermell-i-negre obra una escola de futbol a Boulembou (Senegal). Amb això, una expedició d'entrenadors viatjarà al país africà, entre el diumenge 12 i el dimecres 22 de febrer, i ensenyarà la metodologia als futurs tècnics de l'escola perquè puguin seguir entrenant i millorant.

A més d'acostar els conceptes bàsics del futbol, aquest nou projecte aposta per potenciar la igualtat de gènere i l'escolarització dels infants, i és que els requisits que va demanar el Sant Cugat FC va ser que poguessin participar també jugadores i que tots els futbolistes estiguessin escolaritzats. Així, aquesta escola de futbol comptarà amb 156 nenes i 167 nens d'entre 5 i 18 anys que tindran l'oportunitat de millorar les seves habilitats i coneixements futbolístics. "El nostre objectiu és mostrar que el futbol és per nois i noies i volem fomentar la igualtat" ha explicat Jaume Pascual, coordinador de futbol 11 del Sant Cugat FC.

D'aquesta manera, al Senegal viatjaran Tono Cadevall (coordinador de futbol femení), Jaume Pascual (coordinador de futbol 11), Joel Bravo (coordinador de futbol 7), Eric Chalamanch (coordinador dels juvenils), les entrenadores Berta Ruano i Cecilia Cortés, a més de la membre de la junta directiva Lourdes Nache. "La nostra intenció és detectar qui pot ser el coordinador i els entrenadors per formar-los i que l'escola pugui continuar un cop nosaltres marxem. Per nosaltres és un orgull i un privilegi poder deixar la nostra impremta i el nostre segell i col·laborar amb tot el que sigui necessari." afegia Pascual.

Aquesta escola, a més, és possible gràcies a l'Associació Egala, una ONG que utilitza l'esport com a element transformador. Amb això, Jaume Garcia, membre de l'ONG i exmembre de la junta directiva del Sant Cugat FC, assenyala com va néixer el projecte: "Des de l'Associació Egala vam contactar amb Els amics de Boulembu per explicar el nostre projecte. Els va encantar, perquè ells tenen molts projectes d'educació, sanitat, ecologia o agricultura, però cap d'esport, així que vam decidir aprofitar la passió que tenen pel futbol".

D'altra banda, Garcia destaca els valors que volen transmetre: "Només vam posar 2 requisits: que els jugadors estiguessin escolaritzats i que també poguessin inscriure's noies. Un dels problemes més grans que hi ha a Boulembou és que els infants deixen l'escola molt aviat. A més, a les noies mai se'ls hi ha donat l'oportunitat de fer esport, així que hem volgut obrir el camí". Amb tot, des de l'Associació Egala tenen per objectiu poder obrir més escoles de futbol de diferents clubs catalans perquè en un futur els infants puguin competir entre ells.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem