El Sant Cugat FC regne en un partit molt tens i se situa més líder de la competició

El conjunt vermell-i-negre ha sabut aprofitar les ocasions que ha tingut per guanyar un partit molt disputat i es col·loca líder en solitari després de l'ensopegada de la UE Sitges

El masculí del Sant Cugat FC guanya un importantíssim partit contra el Sant Andreu de la Barca Agrupació, el dissabte 29 de febrer a la ZEM Jaume Tubau, per 2 a 1, gràcies a 1 gol de Kevin Caballero a les acaballes del partit, i es posa més líder del grup 3 de 2a Catalana, després que la UE Sitges hagi perdut 4 a 2 contra el FC Can Buxeres. Així doncs, quan resten 12 jornades perquè acabi la competició, els vermell-i-negres es queden líders en solitari gràcies a la victòria davant el cinquè classificat.

D'aquesta manera, Joan García, tècnic santcugatenc, valora gratament la victòria assolida: "Són 3 punts molt lluitats contra un gran rival amb jugadors experimentats, que sap llegir molt bé el joc i que té molt bon entrenador". A més, el vermell-i-negre apunta com l'equip ha sabut sobreposar-se a l'empat: "Som un equip molt jove i hem d'aprendre a viure aquest ambient, un ambient tens i competitiu. No obstant això, hem crescut i el darrer gol ha vingut de ser valents i posar la cama fins al final. Tot això, demostra l'ADN i esperit d'aquest equip".

Primera part molt igualada

En la primera part, el Sant Cugat FC ha aconseguit marxar al descans amb l'avantatge d'1 gol, no obstant això, ambdós conjunts han sortit molt parells al camp i s'han mostrat molt de respecte en els primers compassos del partit. Tant és així, que en els primers 15 minuts de joc, cap dels 2 equips ha aconseguit intimidar porteria rival, tret d'un parell de triangulacions de Naoufal El Ghrim i Joel Mateos que no han suposat cap perill pel porter rival.

A partir d'aquí, els vermell-i-negres han començat a generar més perill a l'àrea contrària, sense poder trobar una acció clara per perforar la porteria del Sant Andreu de la Barca Agrupació. Amb tot, el premi a la insistència ha arribat al minut 24, després que els rivals traguessin un córner, i una sortida ràpida de la pilota de Manel Martí, porter santcugatenc, ha permès a Guillem Benet obrir el marcador amb una bonica vaselina, després de guanyar l'esquena del central rival.

D'ença el gol vermell-i-negre, el conjunt santandreuenc ha trobat els seus millors minuts a la gespa de la ZEM Jaume Tubau i ha estat a punt de posar l'empat en l'electrònic: primer, una errada de Marc Capel, ha possibilitat al davanter rival robar una pilota a la frontal de l'àrea i ha provat sort amb un xut que ha marxat alt; posteriorment un centre que no ha trobat rematador ha posat un en perill la meta dels vermell-i-negres i finalment, un xut molt llunyà ha estat a punt de sorprendre a Manel Martí. No obstant això, el santcugatenc Ferran Vera ha ajudat a treure una mica la pressió que estava exercint el Sant Andreu de la Barca Agrupació, amb un xut llunyà que una mica més i sorprèn el porter rival, que ha fet una bona estirada per enviar la pilota al córner.

Quan el partit semblava que arribava a la mitja part, una falta favorable als vermell-i-negres a la frontal de l'àrea ha provocat un seguit d'expulsions rivals. El primer d'ells ha estat l'entrenador, Iñigo Irisarri, per una doble groga, i posteriorment el fisioterapeuta rival, David Flores, també per doble amonestació. Finalment, Ramón Fernández, ex del Sant Cugat FC, ha estat a punt d'empatar l'enfrontament en la 1a part, amb un xut de falta directa que ha rebutjat el pòster de la porteria santcugatenca.

Segona part molt competida, amb aldarulls a la grada

En la reapresa, els 2 equips han sortit al camp de joc molt intensament i en el primer minut, ambdós han pogut anotar un gol: mentre que el Sant Andreu de la Barca Agrupació ha reclamat unes possibles mans a l'àrea santcugatenca, després d'un llançament que anava cap a porteria, en la següent jugada Guillem Benet ha estat a punt d'anotar el seu segon gol, després de driblar el porter, però sense quedar-se amb angle per introduir la pilota dins la xarxa.

No obstant això, els santandreuencs s'han ensenyorit de la pilota en els primers minuts de la 2a meitat, i sense arribar a tenir cap ocasió clara, han buscat la porteria defensada per Manel Martí contínuament. Amb això, quan semblava que l'empat estava més proper en el marcador, Jordi Ranera ha tingut una ocasió davant al porter que ha marxat fregant el pal llarg.

Els ànims sobre el camp estaven caldejats, amb protestes contínues per part dels jugadors d'ambdós equips i l'ambient s'ha traslladat a la grada, on aficionats d'un equip i altre s'han començat a retreure coses. Dins de tota aquesta batussa entre aficionats, l'àrbitre ha marcat penal a favor dels santandreuencs, amb falta molt discutible dins de l'àrea gran santcugatenca. Amb això, Ramón Fernández, exsantcugatenc, ha materialitzat l'ocasió en el minut 80 amb un dispar fort al centre, enganyant a Manel Martí, qui s'ha llançat a la seva banda dreta per a evitar el gol.

Així doncs, quan semblava que ambdós conjunts s'haurien de conformar amb el repartiment de punts, Guillem Benet ha tornat a guanyar l'esquena al central rival per plantar-se sol davant del porter, i després d'assolir escapar-se del porter, ha fet un xut fluix a porteria que Kevin Caballero, qui feia 4 minuts que estava sobre el terreny de joc, s'ha encarregat d'empènyer la pilota al fons de la porteria entre cames de jugadors rivals i del Sant Cugat FC.

Amb tot, el Sant Andreu de la Barca Agrupació ha continuat buscant l'empat i ha tingut la seva darrera oportunitat en un llançament de falta directa que la fusta del travesser s'ha encarregat d'escopir. Amb la victòria, el Sant Cugat FC suma 3 punts vitals i visitarà la propera jornada el camp del Valldoreix FC, el diumenge 8 de març a partir de les 18:30 hores, en un derbi santcugatenc amb molt de joc. Per la seva banda, els santandreuencs rebran la Fundació Esportiva Atlètic Vilafranca, el diumenge 8 de març a partir de les 12 hores, amb la intenció de reenganxar-se de nou amb els equips capdavanters del grup 3 de 2a Catalana.