Sant Cugat, fi de trajecte de la Festa del Pedal

Prop de cent vint-i-cinc ciclistes han completat una marxa cicloturista des de Barcelona fins a Sant Cugat per conmemorar el centenari d’aquesta festa

El Parc Ramon Barnils ha estat el punt d’arribada, aquest diumnege al migdia, de la 80ª edició de la Festa del Pedal, una festa que organitza la Federació Catalana de Ciclisme i que aquest 2013 celebra el centenari de la primera pedelada. La primera edició va tenir lloc un 4 de maig de 1913, i aleshores els ciclistes que van fer aquesta marxa cicloturista van completar el mateix trajecte. El recorregut ha passat també pel Coll de la Ventosa, el Cementiri de Collserola, Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola. A Montcada i Reixac s'ha fet un homenatge al desaparegut Miquel Poblet.

Ja a Sant Cugat, la Federació Catalana ha homenatjat als 42 clubs catalans que fa més de 50 anys que es van fundar, com el cas de la Unió Ciclista Sant Cugat. L'acte ha comptat amb la presència del regidor d'Esports, Xavier Tizón, que ha fet entrega a cadascun dels representants un banderí commemoratiu.

La Unió Ciclista Sant Cugat, molt present
Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat, ha assenyalat que "com avui es commemora el centenari d'aquella primera pedelada que va finalitzar a Sant Cugat, que menys que nosaltres ens comprometéssim a col·laborar. La participació ha estat, curiosament, la mateixa que fa 100 anys". Robledo ha afegit que "una vegada més el ciclisme de Sant Cugat està on ha d'estar, i estem molt orgullosos de ser qui som". Rubén Carro, coordinador de la Comissió de Cicloturisme de la Federació Catalana de Ciclisme, ha explicat que "la pedelada ha transcorregut sense incidències", i ha agrait a la Unió Ciclista Sant Cugat "el seu ajut i la seva col·laboració".

 
Comentaris

Destaquem