Sant Cugat gaudeix d'una vintena d’espais per fer esport a l’aire lliure de franc

Al municipi hi ha molts espais oberts per a la pràctica de l’esport, a més del Parc Natural de Collserola. Es pot jugar a una quinzena de modalitats esportives

Sant Cugat és una ciutat amb una vintena d’espais a l’aire lliure, de lliure utilització i gratuïts. A banda de córrer o caminar (el TOT Sant Cugat ja en va fer un reportatge), el municipi ofereix un ventall molt ample d’indrets on practicar esport. Es pot jugar a bàsquet, futbol sala, handbol, futbol-11 i futbol-7, vòlei platja, tennis de taula i petanca.

Instal·lacions peculiars

També disposa d’instal·lacions tan especials com un parc de bicitrial, un circuit de cros, tres parcs de patinatge –skate park– (al parc de la Pollancreda, al Casal Cultural de Mira-sol i a les Planes), i dos parcs de barres inaugurats el 2015. Un està ubicat al parc de la Pollancreda i l’altre, al parc de Can Mates. Aquests parcs consisteixen en unes instal·lacions dissenyades especialment per treballar la millora de la condició física i que doten els usuaris d’autonomia per dissenyar les seves pròpies rutines d’exercicis. El conjunt d’elements inclou banc d’abdominals, barres de flexions, barres fixes per treballar els músculs dels braços i barres de salt per millorar la coordinació, l’agilitat i l’equilibri.

Dos circuits urbans de fitnes

També hi ha dos circuits urbans de fitnes, diferents circuits de manteniment per a la gent gran i un Circuit Inclusiu Sumant Capacitats, a Valldoreix. També hi ha set taules de tennis de taula antivandàliques. El seguiment i el control d’aquests espais és responsabilitat de l’Ajuntament, tot i que el fet que es conservin millor o pitjor depèn també de l’ús que es fa d’aquestes instal·lacions de la ciutat.

Ciutat cardioprotegida

En els últims mesos, l’Ajuntament de Sant Cugat ha instal·lat una trentena d’aparells desfibril·ladors. Tres d’aquests estan ubicats a la ZEM de la Floresta i a les pistes esportives municipals de Mas Gener i les Planes.

A les pistes de Sant Francesc, on també hi ha un altra desfibril·lador, també es pot jugar entre setmana a futbol sala, handbol i hoquei sobre patins, sempre i quan no hi hagi cap club esportiu a les instal·lacions. Aquest equipament municipal està tancat els caps de setmana.

En alguns d’aquests espais, la il·luminació per practicar esport a la nit és insuficient, tot i que en molts espais hi ha torres de llum.

Aquest és un reportatge que podeu llegir en l'edició paper del TOT Sant Cugat d'aquest divendres, 19 de febrer. En els pròxims dies us anirem desglossant el reportatge.

 
Comentaris

Destaquem