Sant Cugat, preparat per acollir la seva quarta Sant Silvestre

Les inscripcions es van tancar el dissabte 28 de desembre amb una xifra total de 2.632 corredors inscrits. La cursa tindrà lloc aquest dimarts 31 de desembre, a les 17.30 hores.

Circuit Sant SIlvestre: Clica sobre el mapa per ampliar-lo Circuit Sant SIlvestre: Clica sobre el mapa per ampliar-lo
Ja està tot a punt per a la celebració, aquest dimarts 31 de desembre, de la 15a edició de la Sant Silvestre Barcelonesa-Sant Cugat, i la quarta que es fa a la ciutat de Sant Cugat. El tret de sortida es donarà a les 17.30 hores, a l'avinguda Pla del Vinyet, davant del Teatre-Auditori. El punt d'arribada estarà situat a la Rambla del Celler, davant de l'Ajuntament. El Club Atlètic Barcelonès i l'Ajuntament de Sant Cugat organitzen aquesta 15a edició d'aquesta cursa, que és la vuitena i última prova puntuable pel Circuit l'Aliança.

Les inscripcions es van tancar el dissabte 28 de desembre amb un total de 2.632 corredors. No obstant això, encara es podran fer inscripcions de darrera hora de forma presencial a la Fira del Corredor.

Escalfant motors a la Fira del Corredor
La Fira del Corredor està ubicada al Pavelló 3 de la Zona Esportiva Municipal de la Rambla del Celler i romandrà oberta aquest dilluns fins a les 20 hores, i aquest dimarts 31 de desembre de de 10 a 16.30 hores. L'organització fa una crida als participants i a la ciutadania en general a que col·laborin amb el Banc d'Aliments instal·lat aquests dos dies a la Fira del Corredor en benefici de Càritas Sant Cugat.

Recorregut i carrers afectats
El circuit, el mateix dels últims dos anys, i homologat per la Federació Catalana d'Atletisme, és el següent:
Pla del Vinyet, Av. de les Corts Catalanes, carrer de Pau Casals, Rambla del Celler, Av. de Cerdanyola, carrer de la Creu, Av. Francesc Macià, carrer de la Torre, carrer Santiago Rusiñol, carrrer Lluís Companys, camí de Can Gatxet, camí de Rovira i Virgili, carrer de Jaume I, Carrer Villà, Passeig de Can Mora, Rambla de Rivera, Rambla de Ribatallada, carrer Francesc Moragas i Rambla del Celler.

Com a novetat respecte les tres últimes edicions, l'organitzarà ubicarà un punt d'habituallament en el quilòmetre 5 de la cursa.



Després de la cursa atlètica, l'organització lliurarà un trofeu, entre d'altres obsequis, als tres primers classificats de la categoria absoluta masculina i femenina. La resta de premiats (del 4rt al 25è) rebran el seu trofeu i els seus premis, i també el primer classificat i primera classificada de cada categoria en un acte que se celebrarà, com cada any, a l'Ajuntament, al gener. Serà llavors quan també es distingirà al millor atleta santcugatenc (masculí i femení).

L'actual campió, confirmat
Entre els atletes participants, cal destacar la presència del marroquí Mohamed Benhmbarka, campió de l'última edició de la Sant Silvestre de Sant Cugat, amb un temps de 30 minuts i 12 segons, en la seva primera participació; Driss Lakhouja, actual campió de Catalunya de 10 quilòmetres, i l'exsantcugatenc Abdel Ait (ara viu a Terrassa), subcampió de la Marató dels Jocs Paralímpics de Londres 2012 i subcampió paralímpic de la Marató de Lyon 2013.

Meritxell Calduch i Fatima La Ouja
En la categoria femenina cal destacar la participació de la manresana Meritxell Calduch, guanyadora de la Sant Silvestre Barcelonesa-Sant Cugat als anys 2010 i 2011, i també campiona de la Cursa de la Dona 2013, i de Fatima La Ouja, del Marroc. Qui molt probablemnt no hi prendrà part és Hasna Bahom, campiona l'última edició de la Sant Silvestre de Sant Cugat. En l'edició del 2012 hi van participar un total de 2.576 atletes.

Afectacions de trànsit i transport urbà

Entre les 17.30 i 19.30 hores, els carrers per on passa el recorregut s’aniran tallant i reobrint en funció del pas dels corredors. Pel que fa al transport públic d’autobús, les línies L1, L2, L3, L7, L8, L9, L11 i les interurbanes A4, B7 i B8 estaran afectades en l’horari de pas i en el recorregut entre les 17:30 i les 19:30 hores. Les línies L4 i L5 funcionaran amb normalitat.

 
Comentaris

Destaquem