Sant Cugat referma el seu vincle amb la reVolta amb la celebració de la 3a edició

Les millors ciclistes participaran en aquesta prova de ciclisme en carretera amb sortida i meta a Sant Cugat

Sant Cugat serà un any més epicentre del ciclisme femení, i és que el municipi serà tret de sortida i punt d'arribada de la 3a edició de la reVolta, la prova ciclista de Catalunya en categoria femení, el diumenge 29 de maig. Amb això, l'Ajuntament de Sant Cugat referma la seva aposta pel ciclisme femení i manté el seu vincle amb la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, després d'haver sigut també punt de sortida i meta el darrer any, una edició en la qual la ciclista noruega Katrine Aalerud, de l'equip Movistar, es va alçar vencedora.

Més info: VÍDEO I FOTOS: Aalerud es corona vencedora de la 2a edició de la reVolta

En aquesta ocasió, el recorregut de la 3a edició de la reVolta serà el mateix que l'edició passada: amb sortida a Sant Cugat, a l'avinguda del Pla del Vinyet, les ciclistes recorreran 97 kilòmetres per les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia i el Penedès, passant pels ports de muntanya d'Alt de Capçuda i d'Alt de la Creu d'Aragall, amb 2 esprints intermedis a Piera i a Corbera de Llobregat.

Amb això, Mireia Ingla (ERC Sant Cugat), alcaldessa de Sant Cugat, ha destacat el compromís de l'Ajuntament per potenciar l'esport femení en general, i el ciclisme femení en particular: "La ciutat està compromesa amb l'esport i té una aposta clara per l'esport femení. És per això que manifestem que volem ser un referent en l'esport femení i ens agradaria que Sant Cugat s'unís per sempre més amb la reVolta".

D'altra banda, Rubén Peris, president de la reVolta, ha augurat un creixement en el nivell esportiu d'aquesta edició de la reVolta: "Un any més podem confirmar una participació d'alt nivell amb l'equip de referència del ciclisme femení a Catalunya (Massi Tactic) i d'altres equips de la resta de l'estat i el calendari internacional". A més, Peris ha desitjat poder celebrar en els pròxims anys "una reVolta per etapes" i poder incloure la prova "en el calendari internacional".

Així doncs, a més de la participació de l'equip català de categoria internacional UCI Continental, enguany hi haurà la participació d'altres equips com el Team-Farto BTC, l'Eneicat-RBH Global o el Bepink. La ciclista Martina Moreno, del Massi Tactic, ha assenyalat la importància de poder competir en una cursa a Catalunya: "Tenim moltes ganes, ja que per nosaltres és una oportunitat de demostrat com treballem en equip i el sacrifici de les nostres ciclistes".

Amb tot, la reVolta busca coronar la seva nova vencedora, després que Laura Stephens s'adjudiqués la primera edició (celebrada al circuit de Montjuïc el 2018) i Katrine Aalerud sortís vencedora en la 2a edició.

Un pas més per la visibilitat de l'esport femení

El pas endavant per visibilitzar l'esport femení ha estat un denominador comú en l'acte de presentació de la reVolta. Amb això, Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, ha reivindicat el paper que s'està fent per potenciar el ciclisme femení: "L'esport femení ha fet un pas endavant i de qualitat, i no perquè no hi fos, sinó pel ressò que s'ha fet d'una feina que es fa des de fa anys. El fet que ara tinguem un equip de referència no és casualitat".

Finalment, la Secretària General de l'Esport de la Generalitat, Anna Caula, ha incidit amb la importància de visibilitzar l'esport femení: "Hem d'anomenar i visibilitzar l'esport femení, trencar els estereotips i generar referents, i és que no volem ser iguals que l'esport masculí, sinó que volem una igualtat d'oportunitats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem