Sant Cugat rep grans ciclistes en la 5a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

Ciclistes com Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Chris Froome o Simon Yates arribaran a Sant Cugat a cop de pedal amb la intenció de ser els primers a travessar la meta

Sant Cugat acollirà la meta de la 5a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, una etapa amb inici a Puigcerdà i amb un recorregut de 188,1 quilòmetres. Amb això, el divendres 29 de març, grans figures del món del ciclisme arribaran al municipi descendint l'avinguda Rius i Taulet, continuaran pel carrer Francesc Moragues fins a arribar a la meta, situada a l'avinguda de Gràcia, a partir de les 16.40 hores aproximadament.

El municipi ja ha sigut partícip en més d'una ocasió en la Volta Ciclista de Catalunya. Tanmateix, en aquesta edició, la 99a, Sant Cugat ho farà per primera vegada com a punt final, després que l'organització de la Volta Ciclista i l'Ajuntament arribessin un acord perquè el municipi fos protagonista, per segon any consecutiu. 

Amb això, les altres tres vegades que Sant Cugar ha format part de la Volta Ciclista a Catalunya ho ha fet sempre com a punt d'inici. Mentre que en la darrera edició l'avinguda del Pla del Vinyet va ser el punt de partida de la 3a etapa, una etapa amb meta a Camprodón, en les edicions del 2009 i el 2010 la sortida es va realitzar des del Centre d'Alt Rendiment.

Amb tot, la Volta Ciclista és una de les proves per etapes més importants del món, englobada dins del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme, i la tercera cursa per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d'Itàlia. A més, en aquesta nova edició, 25 equips d'arreu del món estan participant en ella i més de 150 ciclistes lluiten per a alçar-se com a campions.


Afectacions al trànsit


D'altra banda, la cursa obligarà a tallar trams entre la carretera de Rubí i l'avinguda de Gràcia, entre les 15 h i les 18 h. A més, el transport públic també es veurà afectat i les línies d'autobusos urbans i interurbans no podran circular amb normalitat.
 

 
Comentaris

Destaquem