El senglarOrientació col·laborarà amb la Marató de TV3 mitjançant una cursa d'orientació

El senglarOrientació celebra la 12a edició de la Cursa per la Marató de TV3 i se suma a un dels actes per a recaptar fons per a la investigació contra el càncer

Per darrer any consecutiu, el Club Esportiu senglarOrientació Sant Cugat del Vallès col·laborarà amb la Marató de TV3, celebrada el diumenge 16 de desembre. L'entitat organitzarà la XII Cursa per la Marató de TV3, un acte emmarcat en la XXIX Cursa de Sant Cugat del Vallès. D'aquesta manera, la quota d'inscripció de la cursa d'orientació anirà destinada íntegrament a la investigació del càncer.


De moment, ja són 75 els inscrits, però des de l'organització s'espera augmentar aquest nombre. En paraules de Lluis Ollora, director de la cursa: "Tenim un límit de 200 participants per una normativa de Collserola. Amb això, el nostre objectiu és superar els 150 inscrits del darrer any i poder arribar els 2.000€ de donació dels darrers anys".


Sistema de competició


Les curses d'orientació són una modalitat esportiva vinguda dels països nòrdics. En elles, els participants, mitjançant l'ús de brúixoles i mapes, han de trobar les diferents fites amagades pels organitzadors en un espai determinat, a partir de la lectura cartogràfica.


Amb això, aquesta cursa d'orientació podrà disputar-se en grups de 2 a 5 persones en diferents modalitats: 2 hores i màxim 20 fites menors d'edat, 2 hores i màxim 20 fites majors d'edat i 4 hores i màxim 20 fites majors d'edat. Totes elles es faran pel parc de Collserola durant el matí.


A més, també hi haurà circuits reduïts pel parc de la Pollancreda en categories Encintat (per a nens i nenes), Cadires de Rodes, Especials Olimpics (per a persones amb diversitat funcional) i micrOrientació, una categoria per a totes les edats puntuable en la II Lliga de micro-orientació, després de la celebrada durant la Festa de la Tardor.


Trofeu Ramón Casal i Albareda


A més, aprofitant la celebració de la Cursa per la Marató de TV3, el club viurà la 3a edició del Trofeu Ramón Casal i Albareda, un trofeu en honor a la dedicació del santcugatenc a les curses d'orientació, ja que ha estat la persona encarregada d'acostar a la ciutat aquesta modalitat esportiva.


D'altra banda, Ramón Albareda ha estat el responsable dels premis de la cursa, uns premis que provenen d'Oxfam i que ha sigut el santcugatenc qui ha fet el donatiu per a col·laborar en la causa de l'organització.

 

Més col·laboracions per a la Marató


A més, altres clubs esportius estaran d'alguna manera vinculats a la Marató de TV3. Un d'ells serà el Junior FC, club que organitza el Torneig del Torró, un torneig de tenis. El campionat es disputarà el matí del diumenge, de 9h a 13.30h, i els 10€ de les inscripcions aniran íntegrament destinats a la Marató en forma de donatiu. També el club farà un sorteig d'una panera, el recapte de la qual servirà per a la investigació del càncer, i haurà una urna per a fer aportacions monetàries de manera personal.

Per la seva banda, el Sant Cugat Futbol Club també s'uneix a la col·laboració amb la Marató. El club vermell-i-negre participarà amb el juvenil C en un triangular que organitza el CE Súria, el diumenge 16 desembre a partir de les 10h. Amb això, l'equip santcugatenc competirà contra l'equip local i el CE Sabadell i els beneficis obtinguts del torneig es destinaran a la lluita contra el càncer.

 
Comentaris

Destaquem